Headspace skal styrke unges trivsel
Ca. 20 % af vores unge mennesker mellem 16 og 24 år trives ikke.

Lise Tønner, byrådsmedlem (A), Havevej 18, Søborg

Ca. 20 % af vores unge mennesker mellem 16 og 24 år trives ikke. De 20 % er ikke syge nok til psykiatrien, men heller ikke raske nok til et velfungerende liv med uddannelse, venner, job.

Et alarmerende tal, som vi som samfund og kommune skal gøre noget ved. Forskningen viser, at der er klar sammenhæng mellem mental mistrivsel i ungdommen og udvikling af en række psykiske lidelser i voksenlivet.

Mental mistrivsel er desuden en af de absolut største årsager til frafald på ungdomsuddannelser. Faktisk siger 18% af de 16-24-årige, at de har et dårligt mentalt helbred – for pigerne hele 24%.

Så hvordan kan vi som forældre, venner og civilsamfund hjælpe de unge, der mistrives?

TIDLIG INDSATS – TID – TRYGHED – og civilsamfund! Det er nøgleordene, hvis vi skal bedre unges trivsel. Ordene kommer fra Poul Nyrup Rasmussen, som for to uger siden besøgte Gladsaxe for at fortælle om sit store engagement i psykisk sårbare unge og i organisationen Headspace, som er et psykologisk rådgivningstilbud til unge mellem 12 og 25.

De 20 % unge som mistrives har brug for at blive hørt, set og taget seriøst uden at blive ‘patient i systemet’. Lige netop det kan Headspace tilbyde. Derfor glæder det mig, at vi i byrådet i næste års budget har afsat penge til, at vi i Gladsaxe kan få vores helt egen afdeling af Headspace.

1 kommentar om “Headspace skal styrke unges trivsel”

 1. B. Andersen siger:

  Kære Lise
  20% sårbare unge, som mistrives er mange og hvor er det godt at Gladsaxe Kommune vil hjælpe de unge.
  Når du skriver, at Headspace skal varetage en del af opgaven, så er der nogen alarmklokker, som ringer hos mig. Jeg er klar over, at det er Poul Nyrup, som står bag Headspace, men når alarmklokkerne ringer hos mig, er det fordi jeg ikke kan se noget evidens på de metoder Headspace bruger, kan du fortælle mig på hvilken baggrund man har valgt Headspace, for som jeg kan se, er der flere psykiatere, som har kommet med kritik af Headspace, netop pga manglende evidens?
  Hvorfor bruger man ikke de penge, som Headspace skal have, på faguddannet personale i kommunen og lader dem hjælpe de sårbare unge?
  For nyligt har der været en artikel, netop om Headspace, som er værd at tage med i overvejelserne, når man skal hjælpe unge sårbare udsatte mennesker.
  https://www.sondagsavisen.dk/sundhed/2018-06-13-psykiatere-socialt-tilbud-saelger-sig-selv-pa-tyndt-videnskabeligt-grundlag/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top