Hovedet skal også med
GSC-Sports-College-05-50-18.jpg
Troels Thorsteinsson fortæller om, hvordan man som idrætsudøver bliver bedre til at fokusere. Foto: Kaj Bonne.
Mentaltræning er en vigtig del af det at være eliteidrætsudøver

Frafaldet blandt teenagere, der dyrker idræt, er stort. Det kan enhver overbevise sig om ved at gå ind og se på, hvor få ynglingerækker der efterhånden findes i Danmarks foretrukne idrætsgrene fodbold og håndbold.

Derfor er fastholdelse i idrætten noget af det væsentligste, når man har at gøre med unge atleter. Hvordan fastholder man så teenagerne? Det gør man blandt andet ved at udvise større fleksibilitet, når der trænes. Det kan man gøre ude i klubberne.

Sports College Gladsaxe har fat i nogle af kommunens mest talentfulde idrætsudøvere. SCG er en nonprofit idrætsforening, der giver de unge mulighed for at dyrke deres talent inden for en række forskellige sportsgrene samt E-sport. Derfor tilbyder SCG morgentræning to gange om ugen. Det sker i et samarbejde med flere skoler i Gladsaxe Kommune.

SCG forsøger at videreudvikle de unge atleters sportslige færdigheder samtidig med, at de får nogle sunde motionsvaner. Og med hensyn til fastholdelse, så får de unge også nogle anderledes tilbud som for eksempel personlig støtte og mentaltræning.

Supplement til fysikken
Mentaltræning er efterhånden blevet accepteret som et vigtigt supplement til de rent fysiske elementer, hvis man vil gøre sig blandt de allerbedste.

SCG fik for nylig en check på 10.000 kroner af Nordeafonden. Støttemidlerne bruges blandt til at hyre eksterne trænere og til afholdelse af workshops.

Da Gladsaxe Bladet var på besøg i Gladsaxe Sportshal var en hel række atleter fra forskellige idrætsgrene samlet til at høre sportspsykologisk konsulent Troels Thorsteinsson fortælle om, hvordan man kan styrke sine resultater gennem mentaltræning og sportspsykologiske redskaber.

Troels Thorsteinsson fortalte blandt andet de unge atleter om at fokusere og om tilstedeværelse:

– Der er stor forskel på at dyrke individuel idræt og en holdsport. En individuel svømmer er i et lukket område, hvor hun skal fokusere på at svømme så hurtigt så muligt, hun skal ikke koncentrere sig om, hvor hurtigt hendes konkurrenter svømmer på de andre baner. Et fodboldhold kan godt tabe 2-7, hvor angriberen, der scorede holdets to mål, ikke nødvendigvis føler sig som taber, selv om hans hold har tabt stort.

– Seks gange om året besøger jeg Sports College Gladsaxe, siger Troels Thorsteinsson, der også er tilknyttet Team Danmark og Team Copenhagen eksternt samt personligt for en række eliteidrætsudøvre.

Eleverne og trænere på SCG under en mentaltræningsøvelse.  Foto: Kaj Bonne.

Eleverne og trænere på SCG under en mentaltræningsøvelse.
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top