Mørkhøj Skole i DR’s julekalender
Julekalender_Mørkhøj02.jpg
Oscar, Isabella og Malou fra Mørkhøj Skole er statister i Theo & Den Magiske Talisman. Foto: Privat
Temaet med bekæmpelse af mobning gav god mening

Mange elever på Mørkhøj Skole fik sig en overraskelse, da deres skole pludselig dukkede op i Danmarks Radios julekalender “Theo & Den Magiske Talisman”.

Det er nemlig Mørkhøj Skoles boldbane og skolegård, der er kulisse for den skole, Theo går på.

Skoleleder Timm Troest Hald blev i starten af 2018 kontaktet af en såkaldt “location scout”, der ledte efter en skole til DR’s julekalender. Valget faldt på Mørkhøj Skole, der med sine røde murstensbygninger passer ind i de fleste menneskers billede af en klassisk, dansk folkeskole.

Mobning som tema
I starten holdt DR julekalenderens handling ret tæt ind til kroppen, men Timm Troest Hald gik dem lidt på klingen, da det var vigtigt for ham, hvordan skolen skulle fremstå. Han fik at vide, at Theo, julekalenderens hovedperson, ikke er glad for at gå i skole, fordi han bliver drillet.

– Mobning og drillerier er temaer, vi her på skolen arbejder på at minimere, og jeg synes derfor, det var en god sag at være med til at belyse, siger skolelederen.
I julekalenderen bliver Theo mobbet af en flok drenge, der filmer ham og lægger de ydmygende videoklip på internettet. Timm Troest Hald og hans medarbejdere er netop optaget af at lære børnene god adfærd, både online og i den virkelige verden.

Skolens elever var statister
Optagelserne foregik i al hemmelighed tre dage i Påsken, hvor de fleste elever og medarbejdere holdt ferie. Det var kun elever og pædagoger i skolens fritidsordning, der kendte til projektet, og de børn, der var på skolen, blev inviteret til at være statister. Tre af dem var Oscar, Isabella og Malou fra 1.B.

– Vi skulle lege ude i gården, jeg løb på løbehjul og Isabella kørte rundt og rundt på gokart, mens de filmede, fortæller Malou. De to piger fortæller, at de var lidt nervøse over at skulle filmes, men det hjalp at være sammen med sine venner og lege. Theo & Den Magiske Talisman sendes på DR1 kl. 19.30 hver dag til og med 24. december.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top