Ny motorvej flytter bare støjen
Håndfaste udmeldinger om støjbekæmpelse er hverdagskost.

Leif Kajberg, Klirevænget 31, 2880 Bagsværd
Håndfaste udmeldinger om støjbekæmpelse er hverdagskost.
”Brok dig bare over støjen” hedder det således i en artikel i Gladsaxe Bladet (4. december). Og A’s Jeppe Bruus har ligefrem gjort vejstøjen til mærkesag i sin valgbrochure. Han vil bl.a. bygge en ny motorvej-Ring 5, så presset tages af Motorring 3 ved at en betydelig del af trafikken ledes uden om omegnskommunerne.

Et e-mailsvar fra Region Hovedstadens socialdemokrater afslører dog, at der ikke er intern socialdemokratisk enighed omkring en Motorring 5 og dens linjeføring. Der er stor modstand mod den nordlige del af en fremtidig motorring i flere nordsjællandske kommuner. Men tyrkertroen på et ”quick fix” inden for bekæmpelsen af vejstøj er udbredt i det politiske etablissement.

Samtidig lukker man øjnene for andre sundhedsskadelige effekter, luftforureningen. Men det er jo gakgak – som Jeppe Bruus, Trine Græse og Gladsaxe-byrådsflertallet foreslår – at argumentere for nye naturødelæggende og støjskabende vejprojekter nord for København blot for at nedsætte støjen i den lokale valgkreds. En ny ringmotorvej M5 vil jo blot flytte støjproblemer væk fra postnumrene 2860 og 2880. For udover at ødelægge værdifuld natur og kulturarv vil en M5 da helt sikkert øge antallet af støjplagede husstande.

Man tror fuldt og fast på, at støjen kan bekæmpes lokalt, og samtidig fortrænges ondets rod: At støjgenerne øges i takt med, at bilparken vokser, og vejtrængslen tager til (stimuleret af Regeringen og bevidst uansvarlige og klima-tonedøve Christiansborg-politikere via afgiftsnedsættelser og andre bilanskaffelsesincitamenter).

2 kommentarer om “Ny motorvej flytter bare støjen”

  1. Torben Sønnichsen siger:

    Vi skal ikke have flere ringmortorveje over terræn og slet ikke i 2. sals højde som i Gladsaxe.
    Fremtidige ringmotorveje skal føres i borede tunneler.

  2. Torben Sønnichsen siger:

    Fremtidens motorringveje i tunneler skal have luftrensningssystemer og partikler og støv skal deponeres som miljøaffald og ikke havne i folks lunger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top