Skiferie: disse udgifter fylder i dit rejsebudget
Gladsaxebladet.dk-Lead-Supply.jpg
SPONSORERET INDHOLD: Vinteren er for alvor på vej, med kulde og mørke og en hel masse indendørs hygge. Men udover, at vejret indbyder til hygge indenfor, så er det også blevet tid til skiferie med familie og venner.

Vinteren er for alvor på vej, med kulde og mørke og en hel masse indendørs hygge. Men udover, at vejret indbyder til hygge indenfor, så er det også blevet tid til skiferie med familie og venner. Og selvom vi danskere elsker at drage på skiferie i blandt andet Østrig, Sverige og Norge, så koster det altså dyrt. En pris vi glædeligt betaler, for at få vind i håret og fart over feltet. Men hvilke poster skal vi egentlig huske på, når det kommer til den økonomiske del af skiferien? Det undersøger vi nærmere her.

Som sagt koster skiferien dyrt i rejsebudgettet, men for de fleste danskere er skiferien også uundværlig, fordi den samler familien og bidrager med pluspoint på både action og hygge-kontoen. Hvis I har brug for et mindre lån til årets skiferie, kan I sammenligne lånene på markedet via online sammenligningstjenesten Fair-laan.dk.

Transport
Priserne varierer generelt meget, når det kommer til at planlægge en skiferie. Men især udgiften til transport er forskellig, idet det i høj grad kommer an på, om I kører selv, flyver, tager tog eller sejler noget af vejen. Derfor vil det variere med prisen, alt afhængigt af, hvordan I vælger at transportere jer til skisportsstedet.

Kost og logi
Når det kommer til kost og logi, kan man gå mange veje. Det kommer helt an på jeres budget og ønsker for ferien. Nogle danskere forbinder en skiferie med luksus og spa, hvorimod andre forbinder skiferie med en primitiv hytte og en hjemmelavet pastaret foran pejsen. Uanset hvilken retning man går i, vil kost og logi være en stor post på skiferien, så længe i rejser i højsæsonen.

Hvis I vil spare penge på skiferien, vil det altså som alle andre rejsetyper, kunne betale sig at rejse uden for højsæsonen. Så vil der både være færre folk på pisterne og I vil få mere for pengene.

Udstyr
Skiferie er formentlig en af de dyreste former for ferie, når det kommer til udstyr. Og det er her man for alvor bliver overrasket, hvis man for første gang planlægger en skiferie. Hvis det er jeres første gang på skiferie, kan det muligvis godt betale sig rent økonomisk, hvis I lejer det meste af udstyret. Det er nemlig mange penge at bruge, hvis det viser sig at det ikke er noget for jer.

Hvis I derimod ofte er på skiferie, kan det godt betale sig at investere i eget udstyr. Og så kan der i øvrigt godt gå helt sport i at finde det fedeste skitøj og udstyr på markedet. Skitøj findes nemlig i mange forskellige farver og varianter, hvilket gør det muligt at personliggøre sit udstyr.

Liftkort
En anden økonomisk post, som kan overraske på prisen, er et liftkort. Det er samtidigt også en udgift, som man ikke kan komme udenom og som kan være svær at spare penge på. Men så snart I har liftkortet i hus, er I klar til at begive jer ud på løjperne og suse afsted mod den klassiske frokost som gerne består af pommes frites og en kold fadøl.

Forsikring
Sidst, men bestemt ikke mindst vigtig, kommer forsikringen. Det er alfa og omega at have styr på forsikringerne når I rejser på skiferie, fordi der hos de fleste forsikringsselskaber kræves en udvidet rejseforsikring, hvis I skal dækkes på skiferien. Og det er ikke så mærkeligt endda, fordi man på skiferien er ekstra udsat for både mindre og større skader. Så sørg for at have styr på forsikringen og vær sikker på at I er dækket tilstrækkeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top