- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Skift det gamle tag ud med et ståltag

Hvad er et ståltag?
Ståltag er en form for metaltagdækning. Det kan både være zink, aluminium, stål eller noget helt fjerde. Der findes forskellige typer ståltag. En af dem er Decra tag [1]. Det er lavet af robuste plader, der er opbygget omkring en kerne af stål, galvaniseret med aluzink og belagt med enten keramisk farvet stengranulat eller slagfast pulverlaker.

Fire fede fordele
Ståltag en vældig populær tagtype. Det skyldes, at der en række fordele:

• Det er let og nemt at montere, fordi materialet har en stor overflade og ikke vejer så meget. Så hvis du er en ’gør-det-selv’ type burde det ikke volde store problemer.

• Men hvis nu du ikke er den store ’gør-det-selv’ type, så er der stadig fordele ved ståltag. Det er nemlig en billigere løsning. Det skyldes blandt andet, at oplægningstiden er kortere ved ståltaget, så det burde være billigere at få professionelle håndværker til at montere taget.

• Ståltag kan monteres oven på eksisterende tag. På den måde sparer du tid ved ikke at skulle rive det gamle tag ned. Det gamle tag kommer i stedet for til at fungere som undertag.

• Det er nemt at vedligeholde et ståltag. Du kan spule det med rent med en vandslange. Derudover slipper du for, at der vokser mange grønne alger på dit tag, da de ikke kan slå rødder på et ståltag – medmindre du vælger et ståltag med ru overflade.