Vælg lokal arbejdskraft når du skal renovere badeværelset
Gladsaxegladet.dk-Monni.dk-minilaan.jpg
SPONSORERET INDHOLD: Når man planlægger renoveringsprojekter, er der mange ting, man skal have styr på. Både grundplan, byggetilladelser, værktøj og meget mere. Går du med overvejelser om at skulle i gang med et større renoveringsprojekt, kan du med fordel undersøge, hvilke muligheder der er for at tage fat i de lokale virksomheder, som kan hjælpe med dit projekt – på den måde er du også med til at holde gang i det lokale byliv, og de lokale virksomheder kan hjælpe dig med at skaffe de bedste tilbud på de produkter, du skal bruge til projektet.

Når man planlægger renoveringsprojekter, er der mange ting, man skal have styr på. Både grundplan, byggetilladelser, værktøj og meget mere. Går du med overvejelser om at skulle i gang med et større renoveringsprojekt, kan du med fordel undersøge, hvilke muligheder der er for at tage fat i de lokale virksomheder, som kan hjælpe med dit projekt – på den måde er du også med til at holde gang i det lokale byliv, og de lokale virksomheder kan hjælpe dig med at skaffe de bedste tilbud på de produkter, du skal bruge til projektet.
Netop badeværelset er et af de dyreste rum i huset at renovere, og derfor er det en god idé at undersøge de bedste priser på det lokale marked. Du kan samtidig undersøge muligheden for at tage et minilån med hurtig udbetaling, så du ikke går i stå midt i projektet.

Få styr på renoveringen af badeværelset

Hvis du ikke på forhånd har sat dig ind i, hvordan man griber en renovering af badeværelset an, kan du her få et overblik over nogle af de elementer, man skal være særligt opmærksom på i forhold til bygningsreglementet:
– Vådrumssikring. Badeværelset er det rum i huset, hvor man oplever den højeste luftfugtighed. Derfor er det nødvendigt at have øje for at få vådsikret særligt i badeområdet, som dagligt udsættes for vand og fugt. Det gør man ved blandt andet at anvende vådrumsmaling, der sikrer, at malingen ikke skaller af på grund af luftfugtigheden.

– Sikring af samlinger, vægge og gulve. De mindste utætheder i samlinger, ved vægge og især ved gulvet giver risiko for, at vand kan sive ned og sætte sig som vand- og fugtskader. Dette kan være ødelæggende for selve konstruktionerne, og derfor er dette et område, som man skal være særligt opmærksom på og omhyggelig med.

– Korrekt installation af afløb af autoriseret vvs-installatør. Der findes specifikke regler i bygningsreglementet i forhold til placering af afløb og dræn. Dette for at sikre at der ikke samler sig vand uønskede steder på badeværelset, som kan sætte sig som vand- og fugtskader. Der er samtidig specifikke krav til ventilation og indeklimaet.

Inspiration til badeværelset
Hvordan du vælger at indrette dit badeværelse afhænger af mange ting, såsom badeværelsets størrelse og dine ønsker i forhold til farver og materialer. Er dit badeværelse eksempelvis kun på få kvadratmeter, skal du overveje, om du skal vælge store eller små klinker. I forhold til valg af klinker skal du udover rummets størrelse også overveje rummets form – er badeværelset kvadratisk, eller er der mange skæve vinkler?

Samtidig skal du også overveje farver og mønstre i forhold til hvilket udtryk, du ønsker, at dit badeværelse skal have. Rolige farver og afdæmpede mønstre eller klare farver? Når du skal vælge farver og mønstre, kan et godt råd være at være forsigtig med at bruge de meget fremtrædende farver som selve klinkerne, og i stedet bruge dem som dele af indretningen, eksempelvis i badeforhæng, tandbørsteholderen eller toiletspand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top