2018 var et historisk år i Gladsaxe
letbane.jpg
Aftalen om letbanen blev underskrevet i byrådssalen på Gladsaxe Rådhus, hvor det her er borgmester Trine Græse, der signerer. Foto: Kaj Bonne
Gladsaxe Kommune følger op på de historiske vedtagelser sidste år, for store opgaver står på programmet i 2019

Af borgmester Trine Græse

2018 var mit første hele år som borgmester og et rigtig spændende år. 1. januar tog vi hul på samarbejdet i et helt nyt byråd med 11 nye medlemmer. Og vi har allerede skrevet historie tre gange.

Første gang var, da vi skrev endeligt under på aftalen om letbanen. Anden gang var, da det for første gang nogensinde skete, at samtlige partier i Byrådet stemte for budgettet. Og tredje gang var, da vi vedtog vores kommunestrategi, Gladsaxestrategien, som bygger på FN’s verdensmål for bæredygtig.

Med Gladsaxestrategien har vi, som den første kommune i Danmark, indarbejdet FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling direkte i vores måde at arbejde på. Det er noget særligt og unikt, og vi kan være stolte af, at vi har taget det ansvar på os her i Gladsaxe. Nu skal vi så i Byrådet øve os i, hvad det betyder i praksis. Og vi får helt sikkert nogle knubs undervejs. For når man går forrest og sætter ambitiøse mål, så bliver man også holdt op på dem.

Anlægsopgaver
Vi har historisk mange, store anlægsopgaver i støbeskeen. Vi bygger nye botilbud på Kellersvej til vores borgere med handicap. Vi forbereder at bygge et nyt, nationalt rostadion ved Bagsværd Sø. Og vi vil sammen med brugerne undersøge, om vores gamle, slidte skøjtehal skal renoveres, eller vi skal bygge en ny.

Vi samler vores sundhedstilbud i et helt nyt sundhedshus i den tidligere politistation på Fremtidsvej til gavn for især vores ældre og borgere med kroniske sygdomme. Og vi udvider vores genbrugsstation, så det bliver nemmere at sortere vores affald.

Første spadestik på vej
Men det i særklasse største anlægsprojekt er Letbanen fra Ishøj til Lyngby langs Ring 3. I marts 2018 kunne jeg, efter 10 års forberedelser, endelig sætte den afgørende underskrift på projektet sammen med 10 borgmesterkolleger, regionsformanden og transportministeren. Lige nu er vi godt i gang med at omlægge ledninger, og i løbet af de kommende måneder tager vi det første spadestik til selve byggeriet.

Herefter kan vi alle se frem til seks år med byggerod og trafikale udfordringer. Men vi gør, hvad vi kan, for at hele anlægsfasen kommer til at gå så gnidningsfrit som muligt for alle, der bor og færdes på og omkring Ring 3.

Tak for et fantastisk 2018, og rigtig godt nytår til alle Gladsaxes borgere, virksomheder, foreninger og andre, som bor og færdes i vores fantastiske kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top