Alderdommen er ingen hindring
TheMuleg.jpg
Clint Eastwood slår ansigtet i vante folder i ”The Mule”. han havde sin første, lille rolle i en film i 1955. Foto: SF Film Studios
Bibliografen viser film med og af Clint Eastwood

Ugens nye film er meget forskellige fortællinger med et helt centralt tema til fælles. Både ”The Mule” med Clint Eastwood både foran og bag ved kameraet og ”Før frosten” med Jesper Christensen i den altoverskyggende hovedrolle fortæller gribende historier om, hvor langt desperate mænd vil gå for deres familier; familier de ikke altid har behandlet, som de burde.

Earl Stone, spillet af Eastwood, er snart 90 år, bor alene og hans forretning skal på tvangsauktion. I den allermørkeste stund får Earl tilbudt et job, der vil vende både hans eget og familiens liv på hovedet. Pengene er gode og arbejdet overkommeligt.

Men da Earl opdager, hvem hans arbejdsgiver er og politiet pludselig begynder at snuse rundt, må Earl gøre op med sig selv, hvad der er vigtigst. Pengene eller æren?

Over for Eastwood ses solide navne som Bradley Cooper, Laurence Fishburne og Taissa Farmiga, der alle bidrager til at gøre ”The Mule” til en uforglemmelig og intense krimi.

Lige så intenst er det i ”Før frosten”, hvor bonden Jens, spillet af Jesper Christensen, står foran endnu en hård vinter. Skal familien overleve den ubønhørlige vinter, må Jens acceptere storbondens tilbud og dermed gifte sin datter Signe bort. Familien er splittet, alle har hemmeligheder, dramaet stiger og det ender uundgåeligt i mord. Det eneste, Jens må spørge sig selv om, er: Hvor meget er han villig til at ofre for at redde sine børn?

Ligesom Jesper Christensen er også Ghita Nørby og Clara Rosager fabelagtige i dette historiske drama.

Ovenstående film har danmarkspremiere i Bibliografen torsdag 10. januar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top