Gobelin afsløret
Gobelin-02-05-19.jpg
Kunstneren Stine Linnemann (med rødt hår) fortalte forsamlingen om de forskellige anvendte teknikker, og de ideer, som de enkelte kvinder (til højre for gobelinen) bidrog med. Foto: Kaj Bonne.
En tekstilkunstner og en række kvinder fra netværket I Tråd Med Verden broderede på en gobelin i fire måneder

Fremmødet var stort, da en gobelin om Høje Gladsaxe i torsdags blev afsløret på Drop In på Telefonfabrikken. Man kan med en vis ret sige, at det er en moderne udgave af Bayeux-tapetet – den berømte gobelin, der er 70 meter lang og skildre Vilhelm Erobrerens sejr i ”Slaget ved Hastings”.

Længden var beskåret til knap tre meter og blodigheden var væk. Men den menneskelige kreativitet og det hårde slid var det samme i skildringen af de muligheder som Høje Gladsaxe også tilbyder. Tekstilkunstneren Stine Linnemann og en række udsatte kvinder fra den socialøkonomiske broderi – og systue I Tråd Med Verden har siden 1. oktober arbejdet på værket.

Gladsaxe Kommune, Dansk Husflidsselskabs Mindefond og Nationalbankens Jubilæumsfond har støttet projektet økonomisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top