Gratis bisættelse ikke på tale
I Fredensborg har man indført, at medlemmer af Folkekirken ikke skal betale gebyr for bisættelse. Gladsaxe-Herlev Provsti har endnu ikke diskuteret dette tiltag

Fredensborg Provsti har som det første af 12 provstier i Helsingør Stift besluttet, at medlemmer af Folkekirken ikke skal betale gebyr for at blive begravet eller bisat. Gladsaxe-Herlev Provsti er også en del af Helsingør Stift, og her har man endnu ikke diskuteret det forholdsvis nye tiltag, som sidste år blev indført af Aabenraa Provsti.

– Det har ikke været bragt op og er derfor ikke blevet drøftet i provstiudvalget eller budgetsamrådene i provstiets to kommuner. Der er dog intet til hinder for at gå samme vej, da vi selv lokalt bestemmer, hvad vi bruger vores midler til, siger provst Peter Senbergs og formand for provstiudvalget i Gladsaxe-Herlev.

Argumentet for at gøre gebyret gratis for medlemmer i Fredensborg går ifølge Frederiksborg Amts Avis på, at ikke-medlemmer ikke skal have de samme fordele som medlemmer af Folkekirken. I Fredensborg vil medlemmer nu slippe for et gebyr på ca. 10.000 kroner.

På Gladsaxe Kirkegårds hjemmeside kan du se priserne for bisættelse og begravelse for hhv. medlemmer og ikke-medlemmer af Folkekirken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top