Håndbold over hele Gladsaxe
AB-Julecup-01-01-19.jpg

Foto:Kaj Bonne

ABs suveræne U14-piger bankede alt og alle. Her har de sat deres stærke forsvar op mod Achilles fra Holland. Hollænderne kom på 1-0, men blev besejret 13-2. Foto: Kaj Bonne.
AB Håndbold arrangerede endnu en gang den traditionelle julecup med stor succes. AB Julecup er et kæmpearrangement som kræver gode planer og erfarne hænder

99 håndboldhold fra fire nationer og 31 klubber deltog i dagene mellem jul og nytår i den 17. udgave af AB Håndbolds julecupturnering. I tiden op til turneringen og under turneringen var hele 150 frivillige i aktivitet fra tidlig morgen til sen aften for at få de mange kampe afviklet, fragte spillerne, servere mad og sørge for overnatning af flere end 300 gæster. AB Julecup er ikke blot hårdt arbejde.

Det er også en fantastisk håndboldturnering som knytter tætte bånd på tværs af landegrænser og som er med til at styrke klubfølelsen i håndboldafdelingen i den 130 år gamle idrætsklub i Bagsværd.

Logistikken skal være i orden, når man i løbet af tre dage mellem jul og nytår har gjort det til en tradition, at man inviterer til en stor håndboldturnering med kampe i seks forskellige haller. Håndbolde godt klistret ind i harpiks blev banket i målene i AB Hallen, Hareskovhallen, Buddingehallen, Gladsaxe Sportshal, Bagsværd Skolehal og Skovbrynet Idrætshal.

Med en hård kerne på 80 frivillige personer og med yderligere 70 hjælpere fik AB Håndbold som sædvanlig den store håndboldturnering til at blive afviklet uden større sværdslag. AB Håndbolds bestyrelse trækker først og fremmest på klubbens støtteforening SAVE, men derudover stiller trænere, oldies og seniorspillere, forældre og andre sig til rådighed.

Over 1000 håndboldspillere på 99 hold fra fire nationer og 31 klubber deltog i kampene. De udenlandske klubber kom fra Gladsaxe Kommunes venskabsbyer i Frankrig, Holland og Polen. Overnatningen af de 300 gæster blev klaret primært på Buddinge Skole, og AB Sportscafé sørgede for bespisningen af gæsterne.

Naturligvis står håndboldspillet i centrum. Der blev spillet indledende puljespil, hvor de fleste hold nåede at spille tre-fire kampe, og derefter blev der afviklet et A- og et B-slutspil.

Selv om AB-lederne i starten ikke var helt tilfredse med resultaterne, så har klubbens egne U14-piger givet håb for fremtiden. De endte nemlig med at blive hele turneringens mest suveræne hold og holdet vandt samtlige sine seks kampe. I den indledende pulje fik man hårdest modstand fra ”ærkerivalerne” fra Gladsaxe HG, der blev besejret med 11-7.

Endvidere slog man overbevisende Team Faxe med 21-3, Achilles fra Holland med 13-2 og Aubervilliers fra Frankrig med 19-5. ABs eget 2. hold blev besejret med 23-8 i semifinalen, og i finalen blev Koszalin fra Polen besejret med hele 16 mål. Imponerende. Synd for Gladsaxe HGs piger, at de ikke fik mulighed for en revanche mod AB i finalen. Gladsaxe HG tabte semifinalen til Koszalin med blot et enkelt mål. AB havde yderligere et hold i finalen. Det var U16-drengene der tabte med et enkelt mål til Vallensbæk.

Finaler
U10P: Taastrup-Herlev/Hjorten 8-5
U12P: Hvidovre-Værløse 12-8
U14P: AB-Koszalin 29-13
U16P: Aubervilliers-Lyngby 17-16
U10D: HIK-Holte 15-5
U12D: Lyngby-Holte 16-9
U14D: Dalby-Taastrup 21-16
U16D: Vallensbæk-AB 22-21

”Kommandocentralen” var i gang døgnet rundt under julecuppen. Fra venstre Susie Lynge Toft, Ronnie Geyer Chmura, Lene Vienberg, Magnus Lyngholm, Charlotte Mygdam Toft og Bettina Skriver. Foto: Kaj Bonne.

”Kommandocentralen” var i gang døgnet rundt under julecuppen. Fra venstre Susie Lynge Toft, Ronnie Geyer Chmura, Lene Vienberg, Magnus Lyngholm, Charlotte Mygdam Toft og Bettina Skriver.
Foto: Kaj Bonne.

ABs suveræne U14-piger bankede alt og alle. Her har de sat deres stærke forsvar op mod Achilles fra Holland. Hollænderne kom på 1-0, men blev besejret 13-2. Foto: Kaj Bonne.

ABs suveræne U14-piger bankede alt og alle. Her har de sat deres stærke forsvar op mod Achilles fra Holland. Hollænderne kom på 1-0, men blev besejret 13-2. Foto: Kaj Bonne.

1 kommentar om “Håndbold over hele Gladsaxe”

 1. Birgitte siger:

  OBS. Det summer også med håndbold i Gladsaxe hallen på Lørdag – det er nemlig HÅNDBOLDENS DAG

  DHF/Dansk Håndbold Forbund skriver: Lørdag den 5. januar 2019 kommer hele Danmark til at syde af håndbold. Mere end 160 håndboldklubber har meldt sig klar til at afholde et åbent hus-arrangement på Håndboldens Dag.

  Gladsaxe HG har meldt sig, og har dette program:

  10.00 Dørene åbner.
  10.05 Velkomst ved Formand Trine Salmony.
  10.15 Håndboldfitness (Kombination af håndbold og fitness for voksne over 16 år. Der spilles på lille bane med blød bold så alle øvede som uøvede kan være med.)
  11.00 Mikro håndbold (Håndbold for de 2-4-årige, se hvad de mindste kan være med til)
  11.30 Five-a-side (Kortbane håndbold med blød bold og uden tacklinger for voksne)
  Opvisningskampe med DHF godkendte dommere:
  12.00 Gladsaxe HG´s U14 drenge A & B spiller kamp mod hinanden.
  12.30 Gladsaxe HG´s U12 Piger OG drenge spiller mod hinanden
  Tuneringskampe:
  13.15 Gladsaxe HG´s Senior herrer spiller mod Ballerup HC
  15.00 Gladsaxe HG`s 3. divisions damer spiller mod Team Amager
  16.30 Gladsaxe HG`s U14 drenge A spiller mod HIK
  18.30 Gladsaxe HG`s U14 drenge B spiller mod Jersie HK

  Så kig op i hallen – Gammel som ung – tag et par indendør sko med og tøj på som i kan bevæge jer i.
  Gladsaxe hallen, Vandtårnsvej 55.
  Vi ses
  MVH
  Gladsaxe HG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top