- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Hædret for at vise vejen til mindre madspild

Gladsaxe Company House blev for nylig kåret til vinder af en konkurrence om at give de bedste råd mod madspild i restaurationer og storkøkkener.

Præmien er at køkkenpersonalet i Gladsaxe Company skal en tur til den kendte Bocuse d´Or kokkekonkurrence i Lyon i Frankrig i denne weekend for heppe på det danske kokkelandshold…og spise lidt god mad, forstås.

Gladsaxe Company House vandt konkurrencen, fordi de har deltaget i kampagnen ”Elsker mad & reducerer spild”, som HORESTA, PlanMiljø, Hotel- og Restaurationsskolen, Foreningen Stop Spild Af Mad mfl. har afviklet. En kampagne, som satte fokus på madspild på restauranter og i storkøkkener.

Ideen bag kampagnen var, at branchens egne folk – kokke og køkkenpersonale – skulle inspirere hinanden til at mindske madspild via en række tips og tricks. De tips og tricks blev indsendt i videoer til kampagnens initiativtagere.

Desværre er kokke og køkkenpersonalet ikke altid gode nok til at udnytte råvarerne godt nok – og den tilberedte mad kan i mange tilfælde godt bruges igen, desværre sker det ikke altid. Det er skidt for klimaet og skidt for den enkelte restauratørs pengepung.