Letbanens opgaveudvalg er klar til ideudvikling
letbane-1.jpg
Indtil videre har de trafikale problemer omkring letbaneprojektet være i den mildere afdeling, men på længere sigt, kan man nok se frem til at det bliver væsentligt mere besværligt at komme frem. Foto: Privat.
11 medlemmer skal bidrage med ideer til at løse ikke mindst trængselsproblemer

Gladsaxe Byråd har nu fundet de lokale borgere og virksomheder, som sammen med politikere og fagpersoner skal udvikle ideer og gode løsninger i anlægsfasen af Hovedstadens Letbane.

Gladsaxe Byråd søgte i november 2018 tre gladsaxeborgere, der ville være med til at hjælpe hele Gladsaxe godt igennem letbanebyggeriet. Opgaven, som medlemmerne af opgaveudvalget skal hjælpe med, er at give sparring og komme med input og gode ideer til for eksempel god, målrettet, lokal kommunikation med borgere og virksomheder, forsøg med miljøvenlige transportvaner og hvordan vi indretter forpladserne ved stationerne.

Hovedudfordringen frem til 2025, hvor byggeriet er færdigt, er nemlig trængselsgener langs Ring 3. Men det er altså blandt andet der, hvor opgaveudvalget skal være med til at finde på tiltag, som kan begrænse generne mest muligt.

Holdet er sat
Opgaveudvalget har i alt 11 medlemmer, som skal i gang i starten af det nye år. Fra Byrådet deltager Jakob Skovgaard Koed (A), som bliver formand, samt Claus Wachmann (B) og Kristian Niebuhr (O). De tre lokale borgere er Rikke Ørholm Jensen, Sebastian Friis Aagerup og Thomas Knudssø Damm.

Fra Gladsaxes lokale virksomheder deltager Cloudeon, Kvickly og Viewcare, og udvalgets fagpersoner er Nina Moesby Bennetsen, Ph. d.-studerende ved Roskilde Universitet samt Charlotte Hauerslev, seniorprojektleder i Gate 21, som arbejder med grøn omstilling og vækst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top