Ny lov om ansvarsforsikring
COLOURBOX27529135.jpg
Hvis du ikke har ansvarsforsikring skal du betale et gebyr på 250 kroner om dagen. Foto: Colourbox
Spar penge og undgå et dagsgebyr på 250 kr.

Er du en af de 50.000 danskere, der har en bil uden en lovpligtig ansvarsforsikring?

Så gør du klogt i at skynde dig at tegne en forsikring eller afmelde den hos Motorregistret. Fra 1. januar opkræver Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring et gebyr på 250 kr. om dagen, hvis du ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring – uanset om du kører i dit køretøj eller ej. I den forbindelse har Mikonomi.dk undersøgt forsikringspriser og fundet frem til, at du kan spare 1.600 kr. om året ved at indhente tilbud fra flere forsikringsselskaber.

12 dyre dage
Det er derfor nu eller aldrig, hvis du skal have denne forsikring, og der er penge at spare ved at sammenligne priser. En undersøgelse, foretaget af sammenligningstjenesten Mikonomi.dk, konkluderer, at du kan spare 1.600 kr. om året ved at sammenligne tilbud på en ansvarsforsikring.

Mikonomi.dk har undersøgt priserne hos 12 forsikringsselskaber med udgangspunkt i de tre mest solgte biler i Danmark i 2018. Gennemsnitsprisen blandt de undersøgte selskaber for en bilforsikring på henholdsvis en Peugeot 208, Nissan Qashqai og Volkswagen Golf er 2.973 kr. om året.

Hvis du ikke nåede at tegne ansvarsforsikring inden nytår, vil du allerede den 12. januar 2019 have betalt mere i gebyr, end du ville have gjort på et helt år, hvis du blot havde tegnet en ansvarsforsikring inden loven trådte i kraft. Yderligere viser undersøgelsen, at der i gennemsnit er en prisforskel på 1.600 kr. mellem det dyreste og billigste forsikringsselskab. Hos IF Forsikring skal du i gennemsnit betale 2.222 kr. for din forsikring, med udgangspunkt i tre førnævnte biler.

Derimod skal du hos Gjensidige Forsikring og Nykredit Forsikring betale 3.851 kr. om året. Skal du alligevel til at tegne en forsikring, er det derfor en god ide at undersøge markedet og indhente priser fra forskellige selskaber.

Ifølge Motorregistret er der ca. 50.000 biler, der i dag ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring. Er du en af disse, skal du enten tegne en ansvarsforsikring på dit køretøj eller afmelde køretøjet hos Motorregistret og aflevere din nummerplade. Hvis du ikke gør dette, ender det med at blive en dyr affære, der vil koste dig 250 kr. om dagen indtil, du får tegnet en forsikring eller afmeldt dit køretøj.

Du kan læse mere om den nye lov, der træder i kraft 1. januar 2019 på Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top