SOVI overtager Det Grå Madhus
Spisestedet/kaffebaren skal drives som socialøkonomisk virksomhed

Der tales om, at restauranten i gadeplan på Hovedbiblioteket på Søborg Hovedgade skal drives som en socialøkonomisk virksomhed, hvor folk med f.eks. autisme eller adhd kan arbejde under trygge vilkår.
På den front sker der nu noget lignende.

Fonden SOVI går ind i driften af Det Grå Madhus på Brudelysvej 11, hvor der nu i et stykke tid har været en kaffebar, hvor især håndværkere og medarbejdere fra de omkringliggende firmaer udgør kundeunderlaget.
Fonden SOVI har drevet beskyttede værksteder for mennesker med autisme siden 1972, og driver også specialiseret anden aktørvirksomhed for mennesker med autisme og ADHD. Her samarbejder SOVI med borgerens jobcenter, om at finde en vej ind på arbejdsmarkedet gennem individuelle forløb.

Blandt borgere i Gladsaxe er SOVI bl.a. kendt for Butik SOVI, der i en årrække lå på Søborg Hovedgade., hvor der nu er bl.a. urbutik og solgte produkter fra de beskyttede værksteder. I dag sælger SOVI sine håndlavede tekstil- og læderprodukter på webshoppen https://butiksovi.com/, på SOVI’s designværksted på Transformervej samt på diverse julemarkeder.

Det Grå Madhus vil også blive drevet som socialøkonomisk virksomhed, med formålet om at skabe arbejdsfællesskab og -identiet for mennesker med autisme og lignende udfordringer. Et evt. overskud vil blive anvendt til samme formål, idet Madhuset ejes af Fonden SOVI.

SOVI’s direktør Majbrit Bogø fortæller om baggrunden for overtagelsen af Det Grå Madhus: – SOVI’s mission er at skabe livsglæde, fællesskab og positiv arbejdsidentitet for mennesker med autisme. Med overtagelsen af Det Grå Madhus, skaber vi unikke muligheder for spændende arbejdsopgaver og lærerige praktikker på en almindelig virksomhed, lige fra pedelopgaver til opvask og kundebetjening.

– Madhuset er placeret i et erhvervskvarter med mange både mindre og store virksomheder, tæt på almennyttigt byggeri og parcelhuskvarterer. Det giver en fantastisk bredde i kundegrundlaget, siger SOVIs direktør Majbrit Bogø.

– Samtidig ligger madhuset kun 5 minutters kørsel fra SOVI. Vores køkken ser frem til at levere hjemmelavede lækkerier som frisk remoulade, syltede rødløg og friskbagt brød til madhuset. På den måde vil madhuset også skabe spændende arbejdsopgaver til de mennesker, som trives bedst med at blive på det beskyttede værksted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top