Gymnastikforeningens mange tilbud
Gymnastik-06-06-19.jpg
Helga Grønbæk møder op hver mandag aften i Bagsværd Gymnastikforening. Foto: Kaj Bonne.
Bagsværd Gymnastikforening har mange aktiviteter på programmet

Bagsværd kvindelige Gymnastikforening blev stiftet den 2. marts 1931 på Bagsværd Skole. Og her 88 år senere er foreningen under sit nye navn Bagsværd Gymnastikforening (BG) stadig i fuld aktivitet i den nye udgave af skolen.

– I dag har vi 196 medlemmer af foreningen – og der er som fra første færd kun kvindelige medlemmer. Bagsværd Gymnastikforening har de senere år haft fin medlemsfremgang, fortæller formanden Else Risum.

De nye tidsvarende faciliteter på Bagsværd Skole har været med til at øge medlemstallet fra ca. 130 til næsten 200 i dag: – De seneste fem år har vi holdt til på den nye skole, og faciliteterne er helt i top. Vi har i alt ni hold. På vores største motionsgymnastikhold kan vi være op til 40, men knap så mange til yoga, da det kræver mere plads, siger Else Risum.

BG har tre mandagshold (pilates og to hold motionsgymnastik), tre hold om onsdagen (hatha yoga, styrke/puls – som også er yoga- samt yogainmotion), to torsdagshold (zumba og zumba gold) og et enkelt lørdagshold (hatha yoga).

Du kan læse meget mere om de mange muligheder og træningstiderne på BGs hjemmeside www.bagsvaerd-gymnastikforening.dk

Alder ingen hindring
90-årige Helga Grønbæk startede som 7-årig med morgengymnastik til ”Kaptajn Jespersen” i radioen hjemme på gården i Ildskov (i dag hedder byen Ilskov) nær Herning.
– For mig har det altid været motionsgymnastikken, fortæller Helga. Sammen med sin mand Lars flyttede hun sidst i 1950erne til Bagsværd med deres tre døtre, og Helga fortsatte med at dyrke sin passion i Bagsværd kvindelige Gymnastikforening.

Har du nogensinde meldt afbud i løbet af de 60 år?
– Ikke hvad jeg kan huske, siger Helga Grønbæk, der først blev uddannet syerske og siden som sygehjælper, hvor hun nåede at være i 25 år på Hareskovbo.

Gymnastikforeningen har altid holdt til på Bagsværd Skole. Først på den gamle, og nu på den nye: – Vi hygger os på vores mandagshold. Vi har altid haft gode instruktører. De seneste sæsoner har det været Kirsten Hornsyld, som herser med os, siger Helga.

Helga Grønbæk har fyldt kalenderen med mange andre aktiviteter. Hver onsdag er hun med Hjerteforeningens gåtur ned til søen og tilbage igen – små fire kilometer. Helga er også med i Nanna-klubbens kulturelle aktiviteter som blandt andet filmforevisninger i Bibliografen. Derudover har Helga Grønbæk rigeligt at se til med tre børn, ni børnebørn og 12 oldebørn.

Hver mandag, onsdag og torsdag aften samt lørdag formiddag er der gang i gymnastiksalen på Bagsværd Skole, hvor den lokale gymnastikforening holder til. Foto: Kaj Bonne.

Hver mandag, onsdag og torsdag aften samt lørdag formiddag er der gang i gymnastiksalen på Bagsværd Skole, hvor den lokale
gymnastikforening holder til. Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top