Linjeføringen skal flyttes
Letbane fra Nørrebro til Gladsaxe har vist lange udsigter

På et eller andet tidspunkt kommer der en dialog mellem Københavns Kommune og Gladsaxe Kommune om letbaneprojektet fra Nørrebro Station til Gladsaxe Trafikplads. 2035 nævnes som en mulighed. Men det kommer vist til at tage mange, mange år før der sker noget helt konkret. For der er ud over den økonomiske del af projektet også en lang række praktiske forhindringer med linjeføring, en eventuel metrolinje som en del af projektet og diverse linjemæssige afstikkere.

Sagen blev drøftet på byrådsmødet i onsdags, og her stod i hvert fald en ting meget klar: den skitserede linjeføring fra Tingbjerg forbi Enghavegård Skole kan ikke accepteres.

– Vi skal have en sydligere linjeføring, blev det slået fast. Enhedslistens Michael Dorph Jensen mente, at en mulighed for at letbanen kan komme ud på Mørkhøjvej fra området tæt på Nørre G. kunne inddrages i debatten. Hvis letbanen nogensinde bliver til noget forventes den faktisk at give et driftsmæssigt overskud. Lige her og nu vurderes det, at anlægssummen vil være på cirka 3 milliarder kroner.

Derefter vil der være et overskud på 15 millioner kroner om året. I en rapport taler man om, at letbanen på et tidspunkt kan forlænges fra Nørrebro Station til Nørreport Station. Her nævnes år 2050 som et relevant årstal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top