annonce
Ny mødeform var et hit
valgmøde.jpg
Både tidligere og nuværende byrådsmedlemmer og folketingskandidater deltog i mødet Foto: Privat.
Speed-debat med seks folketingskandidater gav mod på mere

Kan man få noget ud af 6×6 minutters debat om 6 forskellige emner med 6 forskellige politikere? Svaret er JA, hvis man spørger deltagerne på valgmødet på Bagsværd Skole tirsdag den 5. februar.
Omkring 50 Gladsaxeborgere var mødt op på Bagsværd Skole for at diskutere politik med lokale folketingskandidater fra 6 partier hen over midten i danske politik: Henrik Sørensen (Konservative), Jeppe Bruus (Socialdemokratiet), Mads Fuglede (Venstre), Serdal Benli (SF), Steffen Larsen (Liberal Alliance) og Mads Høj Jørgensen (Radikale Venstre).
Jacob Holm fra Søborg havde sin 14-årige datter Betty med:
”Der har lige været skolevalg, så vi har snakket politik rundt om spisebordet det seneste stykke tid. Vi syntes, at dette møde kunne være en god måde at fortsætte diskussionen på. Formatet lagde op til tætte, hurtige debatter, som alle rundt om de små borde kunne deltage i. Det fungerede godt. Tiden fløj afsted.”
Debatten foregik i god ro og orden om de 6 emner: klima, skat, sundhed, uddannelse, indvandring og EU. Flere deltagere indrømmede, at de på forhånd havde været lidt skeptiske over for formatet, hvor der kun var lidt over 6 minutter til hvert emne, og at politikerne hele tiden skulle skifte bord, men tempoet gav god energi og masser af samtale.
”Efter mødet var der flere, der kom hen til mig og roste setup’et. Vi sad en 8 stykker omkring hvert bord, og kandidaterne gik rundt fra bord til bord, så alle havde mulighed for at snakke med alle. Det er bestemt ikke sidste gang, vi arrangerer sådant et møde – der er masser af andre emner at tage fat på, og vi vil gerne nå ud til endnu flere,” fortæller Kristian Erland Jensen, der er lokalformand for Radikale Venstre i Gladsaxe, som stod bag arrangementet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top