annonce
Partier kaldes til informationsmøde
Det skal være slut med at sætte valgplakater forkert op

Hundredvis af valgplakater var sat forkert op i forbindelse med kommunalvalget i november 2017. De fleste hang alt for lavt. De blev pillet ned, og der var udsigt til at de politiske partier skulle betale for nedtagningen.

Det kiksede dog på grund af en fejl på rådhuset, hvor man havde mistet den billedmæssige registrering. I 2019 skal der være både folketingsvalg og valg til EU-parlamentet, og nu har Vejdirektoratet udarbejdet en folder, hvor det klart og tydeligt står, hvordan man må hænge plakater op, så det ikke går ud over trafiksikkerheden.

Vejdirektoratet har udgivet en folder, som klart og tydeligt beskriver, hvor og hvordan valgplakater må placeres. Forud for valget fremsendte Gladsaxe Kommune Vejdirektoratets folder som anvisning til de politiske partier. Da rigtig mange valgplakater ikke var placeret, som beskrevet i folderen, valgte By- og Miljøforvaltningen at kontakte partierne med et budskab om, at valgplakaterne skulle placeres korrekt.

By- og Miljøforvaltningen i Gladsaxe vil, i dialog med Byrådssekretariatet og Valgbestyrelsen, tage initiativ til at supplere folderen fra Vejdirektoratet med et informationsmøde, hvor reglerne bliver skitseret for de politiske partier. Ligeledes vil By- og Miljøforvaltningen udsende foldere til partierne, samt stå for nedtagning, påbud og dokumentation af ulovligt placerede valgplakater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top