annonce
Bedre motorveje vil styrke familielivet
Borgere i Københavns Omegn spilder hvert år millioner af timer på at sidde fast i trafikken.

Af Joachim B. Olsen, Liberal Alliance (MF)

Borgere i Københavns Omegn spilder hvert år millioner af timer på at sidde fast i trafikken. Det er ikke kun skidt for virksomhederne og samfundsøkonomien. Det er også dyrt for den enkelte, som i stedet kunne bruge tiden på samvær med familien.

Trængsel er én af de store udfordringer for familier og borgere i omegnskommunerne. Det skal vi have gjort noget ved.

Derfor er jeg også godt tilfreds med, at min partikollega, transportminister Ole Birk Olesen, i det nye hovedstadsudspil har lagt op til at investere massivt i infrastruktur, som kommer både hovedstaden og Københavns Omegn til gode.

Helt konkret foreslår regeringen at udvide Ring 3 og 4 samt anlægge en sydlig Ring 5. Det vil alt sammen gøre det nemmere at køre rundt om København og for alvor tage hånd om de trængselsudfordringer, som helt almindelige borgere døjer med hver eneste dag. Det er god og fornuftig liberal politik.

2 kommentarer om “Bedre motorveje vil styrke familielivet”

 1. Kasper Olesen siger:

  Kære Minister,

  Tak for det – en stor sæk lort til Gladsaxe: mere Hillerødmotorvej, M3 og R4. Vi er rent faktisk mange, som tager cyklen. Selv har jeg 15 km ind til arbejdspladsen på Østerbro, og det er altså ikke så krævende en tur. Det, jeg virkelige savner, er mere togkapacitet og rimelige priser på offentlig transport. Har man cykel med, er det nærmest umuligt at få plads i togets flexvogne. Og skal familiens 2 voksne med toget til arbejde, så koster det med rejsekort samlet 80 kr (ud og hjem). Det koster ca. 35 kr. i bil (3 l. benzin). Vi bor klods op ad Ring 4 og ikke langt fra Hillerødmotorvejen, som begge allerede i dag genererer en ulidelig støj. Hvis I visionsløse politikere absolut ikke kan se andre løsninger end større veje (se bare effekten af udvidelsen af M3 til 3 spor. Der gik vel et år, så var der på ny lange køer), så brug i det mindste støjsvag asfalt, sæt fartgrænserne ned, byg støjværn og gør mere for el-bilsalget.

 2. Søren Kehr siger:

  Kære Joachim B. Olsen
  Så kom Regeringens og Dansk Folkepartis infrastrukturplan med projekter for udvidelser af Hillerødmotorvejen, Motorring 3 og omdannelse af Ring 4 til motorvej. Jeg tænker, at du er glad og tilfreds, og det samme er Dansk Erhverv og Dansk Industri. Tilgengæld synes der at mangle opbakning til planen fra mange af hovedstads kommunerne. Hvorfor mon det?

  Godt 135.000 boliger i hovedstadsregionen er belastet af støj, og i Gladsaxe er det mere end 8.000 boliger.

  Det svarer til, at borgerne i hver fjerde bolig i Gladsaxe påvirkes af sundhedsskadelige støjgener.

  Hvis regeringens plan bliver virkelighed vil tallene vokse yderligere, og endnu flere familier vil få trafikstøjen ind i soveværelset.

  For ikke længe siden meddelte din partikollega, minister Ole Birk Olesen, at han ikke ønskede at bakke op om Gladsaxe kommunes forslag, til at nedsætte støjen for de 8.000 belastede boliger i kommunen – for ham er hensynet til Dansk Erhverv og Dansk Industri åbentbart vigtigere end hensynet til familierne i Gladsaxe.

  Er det god og fornuftig liberal politik?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top