Mungo Park sætter ”Erhard” op i Gladsaxe
Forestillingen ”Erhard mod Monopolet” bliver sat op i festsalen på Grønnemose Skole

Teatret Mungo Park vækker Erhard Jakobsens kamp mod Danmarks Radios monopol til live i en ny forestilling, som får premiere 22. marts.

Som et af danskernes faste samlingspunkter har DR altid været genstand for debat. Alt fra tv-seriers politiske karakter til medarbejderes transport af heste til udlandet er gennem årene blevet heftigt diskuteret af både seere og medier.

DRs ’røde lejesvende’
Mens TV-Byen blev bygget færdigt i tresserne, fik Erhard Jakobsen for alvor sat gang i debatten om DR.

Selvom han, som socialdemokratisk borgmester i Gladsaxe, selv var med til at få DR til kommunen, mente Erhard at statsmonopolet var fyldt med ”røde lejesvende” der lavede venstreorienteret propaganda.

Her næsten 45 år efter Erhard Jakobsen stoppede som borgmester i Gladsaxe, genopliver Mungo Park dramaet og den sidste konfrontation mellem Erhard Jakobsen og tidligere programchef for DRs Børne- og Ungdomsafdeling, Mogens Vemmer.

Borgerhistorier med i stykket
På hjemmesiden www.mungopark.dk har Mungo Park inviteret Gladsaxeborgere og andre interesserede til at komme med deres historier om Erhard Jakobsen.

Flere af historierne er kommet med i stykket, som tekstforfatter Lasse Handberg understreger ikke er en dokumentar, men en fantasi over virkelige hændelser.

Forestillingen spilles fra den 22. marts til 15. april på Grønnemose Skole og fra den 26. april til 9. maj på Aveny-T på Frederiksberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top