annonce
En sten fra hjertet
sten-foran-rådhuset.jpg
Der lå mange flotte sten foran Rådhuset i påsken. Foto: Peter Kenworthy.
Sten med navne foran Rådhuset skulle give børnene en stemme

Ea, Ebbe, Sylvester, Hassan, Sejer, Noah og Bertha Bomstærk stod der blandt andet på de mange sten der i påsken har ligget til venstre for trappen op til Rådhuset. På mange af dem var det tilføjet et ’#hvorerderenvoksen’.
Ligesom foran andre rådhuse i Danmark har der nemlig været gang i en lokal sten-aktion i Gladsaxe.

Aktionen, hvor forældre og andre har lagt sten med deres barns eller en andens navn foran rådhuset, hedder #mitbarnminstemme. Den går ifølge arrangørerne ud på, at ‘giver vores børn en stemme’, da de jo selv er for små til at ‘råbe op’ eller ‘kræve mere omsorg’.

Arrangørerne er Facebook-gruppen #hvorerderenvoksen – Gladsaxe, der også arrangerede demonstrationen for bedre normeringer i Gladsaxes børnehuse for et par uger siden.

Gruppen har også sat gang i en anden aktion, #denvirkeligenormering. Her registrerer forældre til børn i daginstitutionerne hvor mange børn per voksen de ser, når de afleverer og henter deres børn.
#Hvorerderenvoksen-gruppen mener ikke at normeringstallene fra Danmarks Statistik afspejler den virkelighed som de møder i deres børns institutioner.

– Politikerne har derfor ingen reelle tal at læne sig op af, når de argumenterer. Vi vil gerne hjælpe politikerne lidt på vej i forhold til at forstå problemets omfang, skriver gruppen på sin Facebook-side.

Når undersøgelsen er færdig, håber gruppen at få lov til at overrække tallene til Gladsaxe Byråd eller borgmesteren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top