annonce
Nye forårstegn pibler frem i Gladsaxe
TrineGræse-Forårsblomster-MagleTorv.jpg
Borgmester Trine Græse ved Magle Torv, hvor nogle af løgene er udplantet af Drifsafdelingen. Foto: Privat
370.000 forårsblomstrende løg får forårsfornemmelserne til at springe frem

Efter den vådeste marts i mands minde, kom solen endelig frem i slutningen af måneden. Og i april er blomsterne begyndt at titte frem for alvor. I år bliver det endda tydeligt flere nye steder i bybilledet.

Som et led i Gladsaxes grønne forskønnelse, blev der nemlig i efteråret lagt ca. 370.000 forårsblomstrende løg i vejbede og rabatter flere forskellige steder i Gladsaxe. Fordi blomsterløgene er udlagt med maskine, skal de bruge det første år til at vænne sig til de nye forhold.

De blomstrer derfor ikke helt så kraftigt, som de vil gøre til næste forår. Så der er endnu mere forårsfornemmelse at glæde sig til i 2020.

Borgmester Trine Græse var med ude og se nærmere på forårsblomsterne ved Magle Torv, som er et af de steder, hvor Driftsafdelingen har udplantet løgene.

– Jeg får mange bemærkninger fra borgere, der har fået en positiv overraskelse ved at se alle de nye blomster. De første forårstegn er noget helt særligt, og blomsterne forskønner ikke blot vores by, men giver også en særlig glæde, udtaler borgmester Trine Græse.

Forårsløgene er en blanding af flere forskellige sorter, som blomstrer lidt forskudt afhængig af vejret. Man kan derfor nyde dem over den næste forårstid. Ud over Magle Torv er der også udlagt blomsterløg ved Gladsaxe Rådhus, Bagsværd/Buddinge Hovedgade, Bagsværdvej, op til Bagsværd Svømmehal, Klausdalsbrovej ved kolonihaverne, Kildebakken Torv, Vandledningsstien, Mørkhøjvej, Gladsaxevej og i Mørkhøj Erhvervskvarter.
jll

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top