Sådan skaber du den perfekte ferie for børnene
gladsaxebladet-sjovforbørnpåferie.jpg
SPONSORERET INDHOLD: Det kan godt være svært at få planlagt en god familieferie med børnene. Ofte er der vidt forskellige forventninger til ferien fra begge sider – både fra børnene og de voksne. Det kan sommetider resultere i en lettere trykket stemning i bilen eller sure børn på et kunstmuseum.

Men det er forholdsvist nemt at undgå. Når det kommer til ferier med børnene, handler det ofte om at prioritere: Man skal både prioritere børnenes ønsker og behov, men også sine egne og partnerens ønsker, så det netop bliver en ferie for hele familien.

Tal om ferien sammen
Alt efter barnets alder kan det være en god idé at møde barnet i øjenhøjde og spørge, hvad barnet godt kunne tænke sig på ferien. Ofte vil barnet foreslå noget lettere urealistisk eller direkte umuligt, fordi mindre børn ikke tager højde for praktiske ting som transporttid, åbningstider, budget og hvad, der faktisk kan lade sig gøre på ferien.

Men det gør ikke noget. For det er her, hvor du som den voksne kan gå ind og finde det, der er muligt i barnets forslag. På den måde bliver barnet hørt, selvom ønsket måske ikke bliver fulgt til punkt og prikke.

Inspiration på nettet
Men selv med de bedste intentioner kan man komme til kort, når det kommer til udflugtsmål og feriedestinationer. Heldigvis er der masser af råd at finde online, ligegyldigt om man holder familieferie i Danmark eller udlandet. På nettet er det muligt at finde diverse guides, gode råd og anbefalinger, når det kommer til ferie i børnehøjde.

Det kan også være en god idé at sidde sammen med børnene og kigge på de forskellige muligheder online. Så kan man hygge sig sammen om det. På den måde føler børnene sig hørt, men kan samtidig blive klogere på, hvad der er realistisk på ferien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top