Ny grøn strategi
NOVO-01-33-15.jpg
Novo Nordisk i Bagsværd. Foto: Kaj Bonne.
Novo vil være CO2-neutral

Danmarks mest værdifulde virksomhed, Bagsværd-firmaet og diabetesgiganten Novo Nordisk med en markedsværdi på næsten 800 milliarder, satser ifølge firmaet selv nu stort på miljøet.

I 2030 vil Novo være CO2-neutrale i hele deres drift. Udover produktionen tæller dette også alt fra kontorer, transport, laboratorier med mere.

– Novo Nordisk har sat et nyt mål om nul CO2-udledning fra global drift og transport senest i 2030. Målet er led i en ny og ambitiøs miljøstrategi, ’Circular for Zero’, der skal gøre Novo Nordisk til en virksomhed med nul miljøpåvirkning, skriver Novo Nordisk i en pressemeddelelse sidste tirsdag.

– I 2018 faldt CO2-emissioner fra produktionsanlæg og produktdistribution med 2 procent til 127.000 tons, kan man læse i Novo Nordisks seneste årsrapport fra 2018.

Ifølge rapporten kommer 32 procent af firmaets CO2-udledning fra drift og transport fra produktionsanlæg, 10 procent fra kontorer og laboratorier, 23 procent fra firmabiler, 20 procent fra flyrejser og 15 procent fra produktdistribution.

Medicinalindustrien brugte, ifølge en kortlægning af danske virksomheders energiforbrug lavet for Energistyrelsen i 2015, samlet set 1.6 procent af erhvervslivets samlede energiforbrug. Af dette blev langt det meste energi brugt til fremstilling af farmaceutiske præparater.
pk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top