Ytringsfrihedspris – ingen grund til forargelse
Af Signe Rosa Skelbæk (Ø) og Signe Ejersbo (SF)

Kære Agnete,
Du udtrykker forargelse over årets ytringsfrihedspris i sidste nummer af Gladsaxebladet. Det lyder ikke som om, at du var til vores 1. maj-arrangement på Buddinge skole. Det er ærgerligt, for så havde du også hørt begrundelsen for, hvorfor netop eleverne fra Ørestad Gymnasium var årets prismodtagere.
Ytringsfrihed er en grundlæggende demokratisk ret til også at kritisere magthavere. Den benyttede eleverne sig af, da de demonstrerede mod årevis af nedskæringer på uddannelsesområdet, der senest havde resulteret i fyring af flere undervisere på deres skole. Medierne valgte ukritisk at berette om truende adfærd, møntkast og tilråb – alt sammen påstande, der senere blev trukket mere og mere i land, da journalister begyndte at grave i sagen og eleverne fortalte, at virkeligheden var en anden. Alle skolens elever skal ikke bøde for, at en eller to går over grænsen – det burde være klart for enhver, der lever i et retssamfund. Alligevel truede ministeriet med sanktioner mod Ørestad og DF foreslog et forbud mod demonstrationer på gymnasier. Alt dette har de trukket tilbage, fordi videooptagelser af episoden og flere vidner nu fortæller, at der i virkeligheden blot var tale om et stort antal elever, der kæmpede for retten til en god uddannelse for dem og fremtidens elever. Det ligner mere, at episoden blev brugt til et politisk spinnummer for ministeren, men heldigvis gav det bagslag.

1 kommentar om “Ytringsfrihedspris – ingen grund til forargelse”

  1. Kasper Olesen siger:

    Bare brøl løs, Agnete. Ytringsfrihedspris til en omgang hujende og buende gymnasielever, der stillede sig truende i vejen for ministeren på vej op ad trappen, og hvor enkelte udviste helt uacceptabel adfærd: gudfaderbevares! Bemærk, at det ikke kun var nedskæringer, de unge protesterede over, men også de nye fraværsregler, som giver fuldt fravær, hvis eleven kommer for sent.
    Kunne eleverne ikke have deltaget i den planlagte debat om demokrati og her på civiliseret måde fremsætte den helt legitime kritik af nedskæringer? Det er klassisk Enhedslisten (her inkl. SF): hyldest til de højtråbende og den form for aktivisme, som ikke anerkender andres ret til at mene anderledes. Hvordan ville de 2 Signer mon selv reagere, hvis en elev kaldte dem “luder”, og en anden brugte kasteskyts (mønt, kapsel eller andet)? Det er blevet afvist, at der var tale om en byge af kasterskyts, men at en mønt eller kapsel blev kastet, er fortsat ikke blevet modbevist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top