Bland dig i demokratiet
Læserbrev-03-25-19.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6.klassernes valghold havde skrevet en masse rigtig gode læserbreve. Foto: Kaj Bonne.
Læserbrev om bureaukratisering vandt læserbrevs-konkurrence på Bagsværd Skole

Elever fra 6. klasse på Bagsværd Skole har i de to første uger i juni haft mulighed for at vælge valgfaget ”Dit demokrati – Så bland dig dog”.

– Formålet med valgfaget er, at eleverne skal få en forståelse af, hvordan de kan have medindflydelse i et demokratisk samfund, fortæller lærer på Bagsværd Skole Ditte Charles.

27 elever sluttede valgfaget af med en læserbrevskonkurrence. Vinderen Noah går i 6.x. Han blev kåret af Ditte Charles og Gladsaxe Bladets udsendte medarbejder. Vinderlæserbrevet handlede om bureaukratisering i den offentlige sektor.

Ifølge Noah selv, har det været sjovt at skrive læserbrevet.

– Jeg synes at bureaukratisering af den offentlige sektor er et stort problem som der ikke bliver sat nok fokus på. De ansattes tid bliver spildt på dumme regler, fortæller Noah om sit emnevalg.

Stop bureaukrati i den offentlige sektor

Af Noah, 6.x, Bagsværd Skole

I lang tid har bureaukrati været et kæmpe problem i den offentlige sektor. Hver dag oplever ansatte i den offentlige sektor, at deres tid bliver spildt, fordi de er tvunget til at overholde meningsløse regler, som skader de ansattes effektivitet.

Hvis ansatte i den offentlige sektor fik større frihed til at løse opgaver på den bedst mulige måde, ville en masse tid og penge blive frigivet, som kunne bruges på at løfte kvaliteten af den service borgerne modtager. Den tidligere regerings afbureaukratiseringsreform er ikke nok.

Problemerne med bureaukrati kan ikke løses på landsplan, men i de enkelte kommuner og regioner. Jeg synes, det er på tide at gøre en meget større indsats for at mindske bureaukrati og ressourcespild i hele landet. Det er på tide, at de enkelte kommuner og regioner tager større ansvar for at mindske bureaukratiet. Selvfølgelig er der ikke nogen lette løsninger, men hvis vi i hele landet sætter fokus på problemet, tror jeg der kan ske fremskridt.

Hvorfor eksisterer bureaukrati overhovedet og er der i virkeligheden også fordele ved bureaukrati? Det spørger jeg også tit mig selv om. Jeg kan ikke på nogen måde se, hvordan bureaukrati skulle kunne gavne en arbejdsplads. Men jeg er dog enig i, at en arbejdsplads har brug for regler og procedurer, men bare ikke i den skala som vi ser det mange steder i dag.

Noah og lærer Ditte Charles med vinderlæserbrevet. Foto: Kaj Bonne.

Noah og lærer Ditte Charles med vinderlæserbrevet. Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top