AB får værtskabet af VM i 2020
AB_senior_cup_04_25-181.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sidste år arrangerede AB en World Cup for +70 med deltagelse af blandt andre japanske ahold. Næste år skal AB stå for værtskabet for VM for +58 og +65. Foto: Kaj Bonne.
Der er tale om five-a-side-fodbold for +58 og +65

Akademisk Boldklub har altid været førende indenfor ”gammelmandsfodbold”. I årevis tjønsede ABerne på livet løs, før alle andre havde tænkt på oldboys, veteraner og masters. AB har da også arrangeret flere nationale stævner, og sidste år stod man som vært for det uofficielle VM for +70.

Derfor kom det ikke helt uventet, at AB skal være vært for et nyt VM. Der er tale om five-a-side-fodbold for +58 og +65. World Cup 2020 kommer til at få deltagelse af både deciderede landshold samt stærke klub- og universitetshold. Mesterskabet afvikles i weekenden den 30.-31. maj.

– World Cup’en har siden 2006 har været afholdt hvert eller hver andet år, især på britiske øer og i Sydeuropa, og nu kommer den så til Gladsaxe.
Danmark blev faktisk først repræsenteret sidste år, da et +58-hold fra AB tog turneringen i Bristol med storm, og ikke var langt fra at kunne løfte World Cup-trofæet (AB vandt bronze, red.).

Efterfølgende blev klubben kontaktet af det internationale konsortium, der organiserer turneringen, og spurgt om man kunne tænke sig værtskabet i 2020.

Efter en række positive forhandlinger kunne konsortiets chairman, canadieren Harry Hubball, lægge vejen forbi AB og underskrive den endelige aftale sammen med ABs hovedformand, Ulrik Rasch. Hvem der kommer til Danmark næste år, er naturligvis for tidligt at sige, men klubben håber på et gensyn med flere prominente deltagere fra tidligere stævner.

Det gælder eksempelvis det hollandske +65-hold med stjerner som Wim Rijsbergen og Sjaak Swart eller FC Barcelonas mastershold med et række tidligere Camp Nou-profiler, skriver AB på sin hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top