DR-studierne i TV byen
Lokalplaner for by - og boligudviklingen i Gladsaxe har store konsekvenser for dagligdagen her og nu og langt ind i fremtiden.

Af Michael Dorph Jensen, Byrådsmedlem for Enhedslisten

Lokalplaner for by – og boligudviklingen i Gladsaxe har store konsekvenser for dagligdagen her og nu og langt ind i fremtiden. Nogle gange også både utilsigtede og problematiske. Derfor er det vigtigt, at borgere, lokalpolitikerne i byrådet og kommunens forvaltning forstærker det kritiske blik på udformningen af lokalplanerne.

Hvilken type byggeri ønsker vi i kommunen? Og hvor? Antallet af almene boliger, arkitektur, materialer, arbejdsforhold i byggefasen, social balance, natur, miljø- og klimahensyn, bevaringsværdige bygninger, etc?

Der kan gå mange år fra en lokalplan bliver vedtaget indtil nybyggeriet faktisk står der. Det er den tidligere TV-by, ejet af private investorer siden 2000, og Gyngemosen et godt eksempel på:

I januar 2019 blev der givet nedrivningstilladelse af DR´s studier, bygning 1, i Gyngemoseparken. Her er der optaget live koncerter med legendariske navne som the Doors, Led Zeppelin, Johny Cash, m.fl.

De tre studier med buede tagfacader formet som store TV avis-øjne har været iøjnefaldende bygninger i forstadslandskabet.

I lokalplan 176, Gyngemosepark, som Byrådet vedtog tilbage i 2005, står der bl.a. at: TV-byens bebyggelse har store arkitektoniske kvaliteter. Det gælder i særlig grad det landskendte DR-højhus, den lange bygning langs Hillerødmotorvejen og studiebygningerne med de konkave/konvekse tage.
Men det eneste konkrete bevaringshensyn i lokalplanen angik DR-højhuset:

Der må ikke ske ændringer på DR-højhusets markante lamelfacader uden Byrådets godkendelse.

DR-studierne forsvinder nu og erstattes af privatinvestoren TV byen A/S boligbyggeri.

1 kommentar om “DR-studierne i TV byen”

  1. Ønsker vi overhovedet mere byggeri i Gladsaxe, hvor kun støjplagede arealer er ledige? I øjeblikke tales om massive byggerier ved Ringboulevarden O3 og i erhvervskvarteret i Mørkhøj over for TV-byen ved tidligere udnævnte mest forurenede grunde i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top