Hjælp på vej til børn af forældre med psykisk sygdom
Børnekurser-billede.jpg
Børn samles i grupper à 4-7 og mødes en gang om ugen. Foto: Pressefoto.
Børn fra Gladsaxe mellem 9 og 16 år kan nu deltage i kurser, der giver dem viden om forælderens sygdom

Fra september kan børn og unge af forældre med psykisk sygdom i Gladsaxe komme på børnekursus. Børnekurserne skal give børnene viden om, hvad psykisk sygdom er og dermed en bedre forståelse af deres far eller mors psykiske lidelse. På kurset sker det gennem både øvelser, leg og undervisning tilpasset børnenes alder, modenhed og situation.

– Erfaringerne med kurserne er, at børnene bliver bedre til at sætte ord på deres tanker og følelser. De lærer også at passe på sig selv som pårørende og de får en følelse af, at de ikke er alene, fordi de møder andre børn i samme situation som dem selv. Men måske vigtigst af alt lærer de, at det ikke er deres skyld, at deres far eller mor er syg, fortæller Katrine Frydendal, der er socialrådgiver og projektleder for børn som pårørende i Region Hovedstadens Psykiatri.

Børnekurserne løber over seks uger, hvor grupper af 4-7 børn mødes halvanden time én gang om ugen. Derudover er der et informationsmøde inden kurserne begynder og et opfølgningsmøde en måned efter sidste kursusgang. Kravet for at deltage på kurset er, at man er mellem 9 og 16 år og har en forælder der er i – eller har været i behandling – på Psykiatrisk Center Ballerup.

Bedre forståelse
Kurserne er de seneste år blevet testet på over 50 børn fra hele Region Hovedstaden og har fået mange positive tilbagemeldinger fra både børn og forældre. Samtidig har der været en efterspørgsel på kurserne fra børnenes forældre, der har kunne mærke, at børnene er blevet bedre til at forstå og snakke om psykisk sygdom efter kurset, fortæller Katrine Frydendal.

– Vi vil gerne give flere børn mulighed for at deltage på et børnekursus, fordi vi kan se, at der er et stort behov og både børn og forældre har gavn af det. Vi glæder os derfor til at byde børn og unge i Psykiatrisk Center Ballerups optageområde velkommen, siger Katrine Frydendal, der i øjeblikket er ved at forberede og uddanne sygeplejersker og socialrådgivere til at lede kurserne, der fysisk kommer til at foregå på Psykiatrisk Center Ballerup på Maglevænget 2, 2750 Ballerup.

Psykiatrisk Center Ballerup vil typisk selv oplyse om muligheden for at komme på børnekursus til forældre i behandling på centret. Men hvis man kender forældre i behandling på Psykiatrisk Center Ballerup, som har børn i aldersgruppen 9-16 år, der kunne have glæde af at komme på børnekursus, er man velkommen til at fortælle dem om muligheden.

Man kan kontakte Psykiatrisk Center Ballerup og tilmelde sit barn til børnekursus eller høre mere ved at skrive til mailen pcballerup@regionh.dk. Husk blot at skrive ’Børnekurser’ i emnefeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top