annonce
Ikke flere højhuse
Af Martin Skou Heidemann, Søhuse 1, Bagsværd Byrådsmedlem for Venstre

I 2013 vedtog socialdemokraterne, Radikale Venstre og SF den lokalplan som gav mulighed for højhusene Solhusene, der nu er ved at stå færdige i Bagsværd. Efter en besigtigelse i foråret står det vist klart for byrådet, at den tilladelse skulle man ikke have givet.
Byggeriet ligner slet ikke det, der blev fremlagt dengang. Man byggede bl.a. to mørke og triste baggårde, der bringer mindelser om den gamle københavnske slum. Desværre kan det ikke ændres nu.
Og lokalplanen åbner op for mere højhusbyggeri: De tre partier gav nemlig lov til endnu et højhus, som endda må være endnu højere end det første. Tilfældigvis er der en række udfordringer, der gør, at de næste byggerier endnu ikke er sat i gang. Den mulighed vil Venstre gerne udnytte og derfor har vi bedt om en drøftelse i Økonomiudvalget med henblik på at rulle lokalplanen tilbage.
Jeg synes, at man skal gå tilbage til helhedsplanen for Bagsværd Bypark, som et samlet byråd tiltrådte i 2010. Her er området primært udlagt til 3- og 4-etagers byggeri med mange åbne pladser i en blanding af kultur, erhverv og boliger.
Det var et kæmpe selvmål, at man ikke holdt sig til helhedsplanen, da lokalplanen blev vedtaget i 2013. På den måde udsendte man et signal til alle developere om, at man bare skulle plage Gladsaxe Kommune: Så kunne man få de mest utrolige ændringer af helhedsplanen igennem. Men nu skal der udsendes et nyt signal: Ikke flere højhuse her!

1 kommentar om “Ikke flere højhuse”

  1. Charlotte Bækdahl siger:

    Jeg er – overraskende for mig selv – helt enig med Martin Heidemann. Byggeriet af beboelse virker generelt til at være gået amok i Gladsaxe, hvilket ødelægger en stor del af glæden ved at bo her for mig. Overalt skyder beboelsesejendomme op og gerne så høje som muligt, virker det til. Bygningerne i Bagsværd er ganske rigtigt forfærdelige og har ødelagt den ellers hyggelige by. Ejendommene bag Møbelfabrikken (Gladsaxevej), der ellers er så flot restaureret, er heller ikke velplacerede eller kønne – men de kan rumme mange mennesker, hvilket måske er det vigtigste for kommunen. Er det målet, at vi skal have presset så mange mennesker som muligt sammen i Gladsaxe? Og skal jeg for første gang i mit liv stemme borgerligt ved næste valg?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top