Hvor bliver træerne af?
Tine Vilsbøll, Knuds Alle 64

Der er stadig ikke plantet træer på den nyrenoverede Buddinge Hovedgade.
Der blev fældet træer på Hovedgaden i forbindelse med den nylige renovering og der blev afsat plads i grønne øer og penge til at genplante træer.
Status er at pladserne står tomme og Hovedgaden fremstår mindre grøn end før renoveringen. I det hele taget fremstår Buddinge Hovedgade som en bred, trist landevej gennem boligområdet.
Flere byrådsmedlemmer har, uafhængigt af hinanden og ved flere lejligheder, udtalt at det udelukkende er et spørgsmål om tid før Hovedgadens renovering fuldendes med træplantning.
I en tid hvor Gladsaxes træer kun bliver færre, på grund af mange nybyggerier og udvidelser af vejnettet, er det vigtigt at planerne om træplantninger overholdes.
Træer bidrager til et bedre klima, en smukkere by og et mere indbydende uderum.
Pragteksemplet er Lyngby Hovedgade, der med sine platantræer, er et smukt og behageligt byrum, der indbyder til ophold – dette eksempel må gerne kopieres!

2 kommentarer om “Hvor bliver træerne af?”

 1. Henning Pedersen siger:

  For 2 år siden blev træerne ved Stengård skole fjernet. Dagen før fik alle beboerne på Triumfvej besked via e-Boks om træerne ville blive erstattet.
  Det er endnu ikke sket

 2. DN Gladsaxes arbejder for træerne i Gladsaxe.

  Lad os høre fra nærværende gruppe, hvis I føler, at der foretages urimelige fældninger rundt om i Gladsaxe Kommune. DN Gladsaxe vil så undersøge, om vi kan gøre noget for træerne gennem denne Facebookgruppe og forhåbentlig gennem Det grønne Råd.

  DN Gladsaxe har for mange år siden meddelt Gladsaxe Kommune, at der sjældent kommer noget godt ud af at fælde træer. Bymennesker føler ofte stærkt for træer og med rette. Derfor har vi bedt om at blive orienteret inden fældninger af træer mhp. at blive bekendtgjort med årsag og evt. genplantning af passende stort træ. Det er først ved genplantningen, at man forstår værdien af træet. Her prissættes træ og nødvendige jordarbejder og omkostninger er ofte overraskende.

  Lad os sammen kæmpe for vores træer, som findes i mange afskygninger og som hver især bidrager til en større biodiversitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top