Kreativ jobsøgning gav pote
mangler-lærepladsSMALL.jpg
Lærepladserne hænger ikke på træerne, men med vedholdenhed og et banner ved Ringvejen, fik Emil alligevel skaffet sig en. Foto: Peter Kenworthy
Emil var taget ud på Ringvejen for at råbe arbejdsgiverne op. Dagen efter havde han en læreplads

Det er almindeligt kendt at lærepladserne ikke hænger på træerne. Så måske var Ringvejen et bedre sted at finde en, der vil ringe og tilbyde Emil en læreplads.

Det var i hvert fald hvad Emil Falk havde tænkt. Torsdag havde han nemlig taget opstilling ved krydset Ring 3/Hillerødmotorvejen, med et banner hvor der stod: ”Læreplads søges som tømrer. Ring til Emil 29712876”.

– Jeg har prøvet opslag på Facebook, jeg har ringet til forskellige firmaer og sendt e-mails. Og så har jeg mødt op på byggepladserne. Til sidst valgte jeg at lave dette banner for at få opmærksomhed, fordi det er meget svært for unge at få en læreplads, fortæller Emil, der er EUX’er. Han har lige bestået grundforløb 2, og er i gang med sit hovedforløb.

Mens Gladsaxe Bladets udsendte medarbejder stod og talte med ham, kom flere hen og sagde ”godt gået” eller ”jeg håber det lykkes”.

Og allerede dagen efter fik Emil bid. Han blev kontaktet af det Nordsjællandske tømrerfirma Byg & Tag, der havde set et opslag med ham og banneret på Facebook. De ville gerne tilbyde ham en læreplads, og skrev under på kontrakten fredag.

– Man skal bare blive ved med at kæmpe, så skal man nok få en læreplads, er Emils råd til andre i hans situation.

Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd var der i januar 9.500 danske unge, der manglede en læreplads i en virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top