Pas på de nye i trafikken
Sophia_og_Villum_er_nye_i_trafikken.jpg
Sophia og Villum opfordrer til, at vi passer på de nye skolebørn i trafikken bag på 1000 af Movias busser. Foto: Movia.
Skolestarten stiller store krav om at passe ekstra godt på de mindste elever

Som hvert år ved skolestart gennemfører Movia kampagnen ”Pas på mig, jeg er ny i trafikken”. Kampagnen skal minde danskerne om, at med det nye skoleår får vi et mylder af nye, små trafikanter ud i trafikken, som vi skal vise ekstra hensyn til – på cykelstier, i gadebilledet og i den kollektive transport.

Skolestartskampagnen startede 5. august 2019 og kører tre uger frem. I den periode kan kampagnens to hovedpersoner, Sophia og Villum på 5 og 6 år, ses på bagenden af cirka 1000 af Movias busser på hele Sjælland.

Her er et par gode råd til forældre, så de nye skolebørn får en sikker skolestart i trafikken:

  • Træn skolevejen med bus, på cykel eller til fods med dit barn i god tid inden skolestart og husk at gentage i løbet af skoleåret.
  • Træn de basale regler i trafikken: at stoppe ved rødt lys og ved kantstenen, at se sig for til begge sider, inden man går over vejen, og kun at krydse vejen på sikre steder, hvor man kan se, hvad der sker osv.
  • Vis dit barn, hvordan man holder øje med cyklisterne på cykelstien, når man stiger på og af bussen.
  • Fortæl dit barn, at man skal vente med at gå over gaden, til bussen er kørt.
  • Vælg den sikreste vej til skolen – også når den ikke er den hurtigste. En sikker vej er f.eks. via gangbroer, støttepunkter og lyssignaler, dér hvor I skal krydse vejen.
  • Husk cykelhjelm, hvis I cykler sammen, og lær dit barn at give tegn til stop og tegn for at dreje, så de andre trafikanter kan gennemskue, hvor I er på vej hen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top