annonce
Målmandsmål i dramatisk nederlag
AB-VSK-Børner-Thorup_SMALL.jpg
AB-målmand Oliver Thorup skulle finde en mine der passede efter kampen mod VSK, efter at have lukket tre mål ind og tabt, men også scoret et kanonmål direkte på frispark. Foto: Peter Kenworthy
AB Gladsaxe var bagud 0-3 i pausen, men var lige ved at få point mod VSK efter flot comeback og perlemål af målmand Oliver Thorup

– Vi skal spille med tempo og fortsætte med den energi vi havde mod Viborg, sagde AB-træner Patrick Braune inden søndagens kamp. Og hvis bare akademikerne havde rettet sig efter træneren fra start, havde holdet fået point hjemme mod VSK Aarhus.

I stedet spillede AB fantasiløst og langsomt i første halvleg, hvor århusianerne var anderledes effektive. Kun tre minutter tog det før gæsternes Jakob Rittig sneg bolden ind via stolpen hos Oliver Thorup, der i dagens anledning vogtede AB-målet i stedet for Jonathan Fischer.

Efter 37 minutter stod Rittig igen fri og kunne fordoble gæsternes føring, og lige inden pausefløjt sparkede Malthe Karsberg bolden op i krydset til 0-3. Og så burde den kamp have været lukket.

Men AB kom anderledes målbevidste ud til anden halvleg. Fire minutter efter pausen endte et flot angreb hos Nichlas Rohde. Han spillede en præcis bold ind i feltet til Yonas Nielsen, der sparkede fladt forbi en ellers velspillende VSK-målmand, Mathias Thomsen, til 1-3.

Akademikerne havde nu endeligt fået gang i spil og chancer, og minuttet efter var Seejou King tæt på yderligere at reducere på et frispark. Men ikke for sidste gang i kampen fik Thomsen et par frelsende fingre på. Han reddede efterfølgende også et hovedstød fra Ellegaard og endnu et frispark fra King.

I slutfasen af kampen virkede det dog til at luften var gået af AB-ballonen. Men med fem minutter igen fik gæsternes Mark Mikkelsen sit andet gule kort, og på det efterfølgende frispark bankede AB-målmand Oliver Thorup bolden op i krydset til 2-3. Og så lugtede hjemmeholdet for alvor point.

I sidste minut fremtvang Rohde og Oslev to superredninger fra Mathias Thomsen. Og efter uret havde rundet de 90 reddede han en dobbeltchance fra Rohde og Nielsen.

I tredje minuts overtid kunne AB-målmand Oliver Thorup være blevet den helt store helt, men han sparkede over på et hjørnespark fra King. 2-3 stod der derfor på tavlen da dommeren umiddelbart efter fløjtede kampen af, og de fleste af de 259 tilskuere kunne traske skuffede hjem.

AB ligger nu nummer fire i 2. division vest, fem point efter Aarhus Fremad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top