Misinformation om genanvendelse af plast
For et år siden udtalte formanden for miljøudvalget Tom Vang Knudsen (A) til Gladsaxebladet, at det glædede ham, at Vestforbrænding genanvender mindst 75 procent af borgernes indsamlede plast.

Klaus Kjær, Skovkilden 7

For et år siden udtalte formanden for miljøudvalget Tom Vang Knudsen (A) til Gladsaxebladet, at det glædede ham, at Vestforbrænding genanvender mindst 75 procent af borgernes indsamlede plast.

Udviklingschef i Vestforbrænding, Yvonne Amskov udtalte på samme tidspunkt til Gladsaxebladet: ”De kontrakter, som Vestforbrænding har indgået med udenlandske aftagere, sikrer en genanvendelsesprocent på 75-80%”.

På baggrund af en artikel i Jyllands-Posten, den 9. september 2018, hvor to eksperter udtalte, at det meste genbrugsplast ender med at blive brændt eller gravet ned, og at kun cirka 15% af den indsamlede plast bliver genbrugt, satte jeg i et læserbrev til Gladsaxebladet spørgsmålstegn ved den fra Vestforbrænding oplyste genbrugspocent på mindst 75.

Det er nu kommet frem, at Vestforbrændings oplysninger ikke er korrekte. Kun 31% af den indsamlede plast genanvendes efter sortering, og resten eksporteres bl.a. til Malaysia. (TV-Avisen og TV2 den 23/8). Hvad der herefter sker med plasten, er uoplyst.

”Det ville klæde debatten omkring udsortering af ressourcer til genanvendelse, hvis den var baseret på fakta frem for antagelser, når affaldssektorens eksperter udtaler sig,” har Yvonne Amskov sagt om de to eksperter i en pressemeddelelse fra Vestforbrænding.

Det ville klæde debatten, hvis oplysningerne ikke baserer sig på misinformation til borgerne og byråd om fakta fra Vestforbrænding side.

Jeg afventer spændt en redegørelse fra Vestforbrænding, som Gladsaxe Kommune efter det oplyste har bedt om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top