Vinens store mester
Vinsmagning-02-38-19.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er ikke en vin for sarte ungpigegummer. Foto: Kaj Bonne.
Karsten Riis Laursen kom forbi Kvickly Buddinge og underholdt publikum, der blev meget klogere og gladere i løbet af aftenen

– Hvorfor fa’n skal det være så surt alt sammen, spurgte komikeren Jørgen Ryg engang.

Men det behøver det naturligvis ikke at være. Og slet ikke når vinkenderen Karsten Riis Laursen kommer forbi, sådan som det var tilfældet tirsdag aften på Gladsaxe Hovedbibliotek, hvor Kvickly Buddinge havde inviteret til vinaften under titlen ”E Viva España”.

Karsten Riis fangede øjeblikket med det samme og sang indledningsvist for på dansktopschlageren fra 1973:

Jeg elsker dans og go’ musik, Eviva España
Og måneskin og romantik, Eviva España
En serenade på balkon, Eviva España

Fra da af havde ”vinens store mester” de lidt over 100 fremmødte i sin hule hånd. Karsten Riis kan det der med at fortælle en god og lærerig anekdote og kæde historiens pointe ind i fortællingen om den vin, som folk skal smage.

Aftenen startede med ”champagne”, men det må spanierne jo ikke kalde dråberne, som de kalder for ”cava”. Derefter blev der fyldt godt op med hvidvin og rødvin.

Efterhånden som aftenen skred frem blev publikum både meget klogere og gladere. Karsten Riis modtog et bragende bifald. Han har været i Buddinge:

– Vist nok hvert år siden 1980, så formentlig 40 gange, afslørede han. Men selv om de fleste på stolene var godt oppe i alderen, og de fleste af dem sikkert også har hørt Karsten Riis mere end én gang, så formår han altid at forny sit repertoire.

Sofus nød den dejlige friske ”Pasas 2018”.  Foto: Kaj Bonne.

Sofus nød den dejlige friske ”Pasas 2018”.
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top