Børnene tog skraldet
Skraldiade-01.jpg
Børnene dansede igennem til afslutningsfesten på årets Skraldiade på Grønnemose Skole. Foto: Kaj Bonne
Stort skraldeshow på Grønnemose Skole rundede årets Skraldiade af

800 indskolingsbørn fra otte skoler i Gladsaxe har været med i årets Skraldiade – en affaldskampagne for børn mellem 5 og 8 år. Under kampagnen har børnene fået en masse viden om affald.

Skraldiaden sluttede med et stort show i festsalen på Grønnemose Skole torsdag, hvor børnene havde skralde-genbrugskostumer og skraldeinstrumenter med, som de selv har lavet.

Blandt andet var der børn med coladåsehjelm, popcornbeholdere, tandpastaæsker og slikposepandebånd på hovedet, og hjemmelavede plakater med slogans som ”skrald skal ikke i havet” og ”husk at smide skrald i skraldespanden”.

Børnene skulle rappe en affaldssorteringssang om Reno der arbejder på en genbrugsplads, med tilhørende dansetrin. Og de blev derefter officielt udnævnt til ”affaldsdetektiver”, inden de skulle se musicalen ”Renos rene skov”. Affald som en ressource er noget som både Miljøministeriet og kommunerne har øget fokus på. Danmark er nemlig stadig det land i EU, som producerer mest affald per indbygger. Skraldiaden satte dog affald på dagsordenen uden løftede pegefingre. pk

Se flere af Kaj Bonnes fotos på https://kajbonne.myportfolio.com/gladsaxe-bladet

Der var mange flotte skraldekostumer til afslutningsfesten på årets Skraldiade. Foto: Kaj Bonne.

Der var mange flotte skraldekostumer til afslutningsfesten på årets Skraldiade. Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top