Cityringen indviet
Ny metrolinje er endelig på skinner. Mange Gladsaxe-borgere der skal til byen kommer ud og køre med den

– Efter 10 års byggerod er den her endelig, Cityringen! Cityringen gør byen større og mindre på samme tid. Cityringen bliver fyldt med mennesker, der fremover kan komme nemt og hurtigt rundt i hovedstaden, skrev Metroselskabet i en pressemeddelelse i sidste uge.
I Gladsaxe er der mindre grund til uddelt begejstring for den nye metrolinje, der skal køre rundt og rundt i Københavns centrum med tre minutters mellemrum i myldretiden.
Den vil nemlig også have indflydelse på den offentlige trafik i Gladsaxe. Flere steder vil det blive enten mere tidskrævende eller mere besværligt at komme til byen, blandt andet på de ruter som bus 42 og 250S hidtil har serviceret.
Cityringen, der er et af Danmarks største anlægsarbejder nogensinde, blev forsinket med et par år og har kostet 25 milliarder kroner – flere milliarder mere end først beregnet, ifølge Ingeniøren. Og det har ikke været den eneste negative historie, der har klæbet til Cityringen.
Fagforbundet 3F, der organiserer mange af de bygningsarbejdere der har arbejdet på Cityringen, betragter metrobyggeriet som den største sag om social dumping i Danmark nogensinde.
– Ikke mindre end 103 millioner kroner har virksomhederne snydt deres bygningsarbejdere for på det københavnske metrobyggeri, skriver 3F på deres hjemmeside.
Og ifølge en aktindsigt, som Fagbladet 3F har søgt hos Skattestyrelsen, viser det sig nu tilsyneladende også, at de udenlandske firmaer på Metro Cityringen har begået skattesvindel for over 50 millioner kroner.

1 kommentar om “Cityringen indviet”

  1. Nico siger:

    Den “forbedrede” city ring har nu forårsaget at jeg ikke længere kan komme på arbejde med bus. Der er simpelthen ingen busser der kører fra søborg hele vejen til Emdrup st, selv om det bare er en 5 miutters køretur med bil.
    Nu er min rejsetid omkring 40 minutter.
    Godt gået :-/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top