De frie og private skoler skal være for alle
Af Mads Fuglede, MF for Venstre i Gladsaxe

I Danmark har vi undervisningspligt, men ikke skolepligt, hvilket betyder, at man som forældre har friheden til selv at vælge den skoleform, som man mener er bedst for sine børn. Står det til regeringen vil det fremover kun være forbeholdt de ressourcestærke børn.
Socialdemokraterne har aldrig været begejstret for de frie skoler. De ønsker en stærk folkeskole, hvor flest mulige skal gå. Det er et af de områder, hvor man klarest kan se forskellen på at være liberal og socialdemokrat. Den socialdemokratiske regering præsenterede forleden et udspil til finansloven for 2020, hvor de blandt andet vil reducere statens tilskud til de frie skoler fra 76 til 71 procent. Dette afgør, hvor mange penge, der følger med det enkelte barn ind i den frie skole. En nedskæring på fem procent betyder, at man vil spare op til cirka 3000 kr. pr. elev. Konkret betyder dette for eksempel, at Gladsaxe Privatskole, Bagsværd Friskole og Atheneskolen hver skal spare omkring 500.000 kr., mens Bagsværd Gymnasiums Grundskole og Kvikmarkens Privatskole skal spare over 1 millioner kr. hver.
Når Socialdemokraterne er ved magten, er skolerne under pres. Når man fjerner så mange penge fra de enkelte skoler, betyder dette, at mange skoler vil være nødt til at lukke, hvis ikke forældrene kan betale endnu mere. For mig er det afgørende, at skolerne skal være for alle og et reelt alternativ til folkeskolen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top