Første spadestik
Skoleparken-03-40-19.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Formanden for Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, Ryno Scheil, Gladsaxes borgmester, Trine Græse, og direktør for MT Højgaard, Martin Palmquist, tog de første spadestik til de nye bygninger i Skoleparken. Foto: Kaj Bonne.
Der skal bygges nyt i Skoleparken i Bagsværd

Den 1. oktober blev første spadestik taget til 36 helt nye almennyttige familieboliger i Skoleparken i Stengårdskvarteret i Bagsværd, af borgmester Trine Græse (A) og repræsentanter fra bygherren Arbejdernes Boligselskab og entreprenøren MT Højgaard.
Der var arbejdere med gule hjelme, arkitekten, ejendomsmestre, beboere og andet godtfolk – alt i alt omkring 100 mennesker, der stod mellem hvide boliger og byggeplads.
– Det er et kæmpe projekt, som vi i dag tager det første spadestik til. Den samlede indsats i Skoleparken omfatter både nybyggeri og renovering af i alt 296 boliger, et projekt til mere end en halv milliard kroner lige her midt i et af Gladsaxes boligkvarterer, fortalte borgmester Trine Græse (A) tilhørerne.
Formanden for Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, Ryno Scheil, pointerede at Skoleparken er det næststørste byggeprojekt i Danmark med byggestart i august, efter opførelsen af Sjællands Universitetshospital.
– Men vi er et alment boligselskab som ikke har uanede midler. Vi er underlagt lovgivningen om almene boliger, og derfor skal vores aftale om dette byggeri holde hele vejen, hvilket vi selvfølgeligt tror på, tilføjede han.

’Glad for at der er sket noget’
Ifølge den kommunale lokalplanen for projektet, lokalplan 250, opføres boligerne med respekt for de andre boliger i Skoleparken, der oprindeligt var tegnet af arkitekterne Knud Hallberg og Jørgen Bo og opført i årene 1953-1955.
Disse bygninger havde en såkaldt ”høj bevaringsværdi”, men var ifølge lokalplanen nedslidte og plaget af indeklimaproblemer, herunder skimmelsvamp. De er derfor blevet revet ned til soklen – en såkaldt teknisk nedrivning – og bygges op igen ”med fokus på de oprindelige intentioner”.
Nogle af beboerne som Gladsaxe Bladet talte med var tilfredse med det kommende byggeri.
– Jeg er glad for at der er sket noget, for nu har vi ventet på det i mange år. Byggeriet er nedslidt, så der skulle gøres noget, fortæller pensionist Mette Jensen, der tilføjede at hun var glad for at bo i Skoleparken.
Andre var mindre tilfredse, og mente ikke at de ville få råd til at bo i det nye byggeri, på grund af huslejestigninger på flere tusinde kroner.

Færdige næste år
Den samlede pris for de 36 nye rækkehuse er lige under 100 millioner kroner. Boligerne forventes færdige i juni 2020, og skal frem til starten af 2022 anvendes til genhusning i forbindelse med nedrivningen og genopførelsen af de eksisterende 250 boliger.
De nye boliger kommer til at koste 10.800 i ren husleje for en fireværelses i to etager på 108 kvadratmeter. De gamle får en huslejestigning på omkring 200 kroner per kvadratmeter – fra 900 til 1.100 – så en treværelses på 87 kvadratmeter kommer til at stige fra cirka 7.000 til 8.500 kroner, fortæller direktør i Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, Jesper Loose Smith.
Genopførelsen forventes at starte i løbet af efteråret 2019, og de første boliger forventes genopført i juni 2020. Herefter vil der ske en løbende nedrivning og genopførelse af de i alt 250 eksisterende boliger, så alle er færdige i starten af 2022, tilføjer han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top