Grøn kommune eller betonørken?
Henrik Sørensen, Folketingskandidat for De Konservative i Gladsaxe

Der bygges på livet løs i Gladsaxe i disse år, og Gladsaxe er ved at ændre karakter. Selvom Gladsaxe er en hovedstadskommune med mange indbyggere, har vi altid været en grøn kommune med mange grønne områder. Men Gladsaxe er ved i disse år at udvikle sig til en betonørken.
Der bygges højt og tæt i hele Gladsaxe i disse år, og det vil fortsætte, hvis borgmester Trine Græse og Socialdemokraternes plan om vi skal være mere end 80.000 borgere i Gladsaxe, skal realiseres. Det er mere end 10.000 borgere mere end vi er i dag.
For at vi kan være så mange borgere, skal der bygges mange flere boliger. I Bagsværd bygges der højhuse, og ved Fødevarekontrollen skal der bygges næsten 400 boliger.
Med så mange nye boliger bliver der ikke mange grønne områder tilbage i Gladsaxe.
Det nye byggeri i Bagsværd ved Vadstrupvej er et eksempel på nyt højt byggeri uden et godt bymiljø. Baxter-bygningen ved Tobaksvej er et andet eksempel på byggeri, som er til gene for naboerne.
Gladsaxe skal selvfølgelig være en levende kommune, som hele tiden skal udvikle sig. Men det skal gøres med omtanke. Vi skal fortsat være en grøn kommune, ikke et nyt Hong Kong med høje huse, uanset hvor man kigger hen.
Gladsaxe skal være en kommune, hvor man har lyst til at bo og trives i. Det gør man ikke i en betonørken.

2 kommentarer om “Grøn kommune eller betonørken?”

 1. Birger Lunau siger:

  Hej Henrik, hvis ikke det blot er varm luft du her er ude i, så se her og fortæl hvad du synes om en ydeligere bolig udbygning af den tidlige DR-TVBY
  TV-Byen, Gyngemosen, 2860 Søborg. Den adresse er kendt og har gennem årtier promoveret Gladsaxe Kommune ud over det ganske danske land. De tre ikoniske studier, dem med “TV-avisens øje” har leveret tv aktualitet, drama, koncerter, politik, underholdning, alt fra Otto Leisner til Clement Kjersgaard, Gorm og Gregers, Kikkassen og i nyere tid, internationalt prisbelønnede dramaserier.

  Nu har kommunen begået den store synd at udstede en nedrivnings tilladelse i januar i år af disse kulturhistorisk vigtige bygninger. Det eneste der kan redde bygningerne er at den nuværende ejer finder en ny lejer eller ejer inden maskinerne går i gang.

  Det er så her jeg mener at kommunen bestemt har en forpligtelse til at handle, hurtigt.

  DR Fiktion flyttede endegyldigt i efteråret 2018 og har benyttet studierne indtil da.

 2. Kasper Olesen siger:

  Bagsværd centrum, bedre kendt som Betonsværd, må være kandidat til grimmeste forstadscentrum i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top