annonce
HPV-Vaccine i skoletiden
Lene Svendborg, byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Da jeg i sommer fik mulighed for at komme med ønsker til kommunens kommende budget, var jeg ikke i tvivl. Jeg ville ønske, at Gladsaxe øgede indsatsen for at flere børn blev vaccineret imod HPV-virus. Et virus, der som bekendt kan udløse en meget alvorlig kræftsygdom hos især unge kvinder. Men også et virus, der kan give andre alvorlige sygdomme hos både mænd og kvinder.
HPV-vaccinen der består af 2-3 stik, har været igennem en turbulent tid med faldende tilslutning. Heldigvis er antallet af børn, der vaccineres, atter i stigning, og det går helt sikkert den rigtige vej. Ifølge tal fra Statens Serum Institut er der dog en del børn, der kun får foretaget det første stik og derefter ikke får fuldført vaccinationsprogrammet.
Mit ønske til budgettet blev på den baggrund – inspireret af et lign. tiltag i Københavns kommune – at alle vores drenge og piger i 6. klasse skal tilbydes gratis HPV-vaccine i skoletiden.
Det glæder mig derfor overordentligt meget, at der er bred tilslutning til idéen i byrådets partier. I det netop underskrevne budget for 2020-2023 er der afsat midler til en to-årig forsøgsperiode, hvor vi vil afprøve dette tilbud til alle vores 6. klasses-elever.
Forventningen er, at dette tilbud vil få flere børn i gang med vaccinen, men også at mange flere børn fuldfører vaccinen. En vaccine der uden tvivl redder liv!
Så kære Gladsaxe-forældre – tag godt imod tilbuddet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top