Køreplaner, ja tak
Indlægget vedrørende køreplaner ved busstoppestederne fra Michael Dorph Jensen i Gladsaxe Bladet 8. oktober er som talt ud af munden på fodgængerforbundet.

Mogens Busk Sørensen, Dansk Fodgænger Forbund i Gladsaxe

Indlægget vedrørende køreplaner ved busstoppestederne fra Michael Dorph Jensen i Gladsaxe Bladet 8. oktober er som talt ud af munden på fodgængerforbundet. En del af vore medborgere er sikkert ikke i stand til at gå på rejseplanen.dk og kan nok heller ikke tilgå relevante køreplaner via apps på en mobiltelefon.

Her er information ved busstoppet om, hvornår næste bus kører, ganske relevant.
Mange busstop er udstyret med en ”smart” busstander med display om næste busafgang og eventuelle ruteændringer. Et display der løbende holder sig opdateret, også i forbindelse med skift af køreplaner.

På busstop hvor stoppet består af en almindelig stolpe, bør der være en opdateret køreplan tilgængelig. Det er ikke særlig spændende at vente på en bus, der først kører om 29 minutter.
På sigt vil det være god planlægning, at skifte de gamle busstandere ud med en ”smart” busstander. Det kunne f.eks. være i forbindelse med andet gravearbejde ved busstoppet.
Dette ville spare på udprint af opdaterede køreplaner, transport af disse og dermed en klimaforbedring.

Hvis vi vil have flere borgere til at bruge kollektiv transport, kræver det ordentlig og opdateret information også ved det enkelte stoppested.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top