Kong Hans Have er i verdensklasse
Kong-Hans-Park-05-35-18.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kong Hans Have i Gladsaxe er en af verdens bedste klimaløsninger for både store og små. Foto: Kaj Bonne
Kong Hans Have er fremhævet som en af de mest innovative klimaløsninger i verden i den nye Cities100-rapport, som blev offentliggjort sidste tirsdag

Kong Hans Have er et grønt område nær Buddinge Station i Gladsaxe, som er blevet forvandlet fra en flad græsplæne, som ingen brugte, til en frodig, kuperet have til udfoldelse og afslapning for borgerne. Samtidig fungerer haven som klimatilpasning, der forebygger oversvømmelser i området ved skybrud.
Det helt særlige ved projektet er, at borgerne har fået 125.000 kroner af Gladsaxe Byråd, som de selv kunne bruge til at indrette området efter egne ønsker
– Vi er utrolig stolte over, at vi endnu engang kommer på verdenskortet med en klimaløsning. Vi har de seneste år arbejdet fokuseret på at lave klimatilpasning ved at lave grønne, rekreative løsninger sammen med de mennesker, der bor i områderne. Og her har vi så gået skridtet videre ved at give borgerne råderet over en sum penge. Det passer rigtig godt med vores Gladsaxestrategi, som tager udgangspunkt i FN’s verdensmål og har særligt fokus på at udvikle en grøn og bæredygtig by i tæt samarbejde med byens borgere, siger borgmester Trine Græse (A).
Sideløbende blev der plantet engblomster, træer og buske, som har skabt et rigt dyre- og planteliv i haven. I dag kan man således også plukke bær, æbler og nødder i haven.
– Det har været en spændende proces at være med i, og jeg glæder mig over de projekter, vi valgte. Haven er blevet en oase for os her i området – når jeg er der, møder jeg næsten altid nogle, jeg kender fra lokalområdet, siger Michael Pryner fra Borgergruppen, der var med til at indrette haven.
I Cities100-rapporten fremhæves det, at Kong Hans Have både er en innovativ klimatilpasningsløsning og samtidig er der skabt et attraktivt, rekreativt område fyldt med udfoldelsesmuligheder i tæt samarbejde med borgerne.
Løsningerne i Cities100-rapporten kommer fra byer over hele verden og er nøje udvalgt af eksperter fra det internationale storbynetværk C40 og tænketanken Sustainia.
Det er anden gang, at Gladsaxe kommer på verdenskortet med en klimaløsning. Første gang var i 2017, hvor den daværende Cities100 rapport stillede skarpt på klimakvarteret i Høje Gladsaxe, hvor der er etableret en omfattende løsning til regnvandshåndtering, der samtidig forbedrer områdets dyre- og planteliv og giver borgerne mulighed for at dyrke flere uformelle sports- og fritidsaktiviteter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top