Ret til kærlighed
RetTil-Kærlighed-Forside-1.jpg
Regnbuebarn fra Buddinge mener at det er blevet nemmere for de unge selv at definere deres seksualitet og identitet. Foto: Privat.
Ny bog sætter fokus på fremskridt for LGBT-rettigheder gennem regnbuebarn fra Buddinge

Danmark indførte i 1989, som det første land i verden, registreret partnerskab, der gav bøsser og lesbiske mulighed for at få papir på hinanden. Det registrerede partnerskab blev startskuddet til, at mange andre lande har forbedret forholdene for LGBT-personer.

Men hvad betyder de juridiske og politiske fremskridt, der er sket, så i dag for LGBT- personer? Det handler bogen ”Ret til kærlighed”, der skrevet af journalist Bjarne Henrik Lundis, om.

Bogen fokuserer blandt andet på 19-årige August Weinø Lidsmoes. Han bor i Buddinge og er et såkaldt regnbuebarn – resultatet af en mor og far som mødte hinanden i en gruppe af bøsser og lesbiske, som gerne ville have børn.

August Weinø Lidsmoes mener, at den kamp hans far og hans generation af homoseksuelle har taget for at kunne få lov til at være sig selv, har været med til at gøre det nemmere for ham og andre unge at kunne finde ud af deres seksualitet og identitet.

– Vi er nysgerrige og åbne, og vi har frihed og plads til at kunne gøre det. Vi har fra mine forældres generationer set, at det at man prøver sig selv af i forhold til kønsidentiteter, kønsudtryk og seksualitet, er helt ufarligt. Det sker der ikke noget som helst ved, fortæller August Weinø Lidsmoes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top