Søborg Skole skal moderniseres
Søborg-Skole-19-25-18.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Man kan godt se at Søborg Skole efterhånden har mange år på bagen. Men nu skal skolen have et facelift, både ude og inde. Foto: Kaj Bonne.
Anbefalinger fra opgaveudvalg af såkaldte ”interessenter” i området omkring Søborg Skole er med i planen

Der er længe blevet talt om, at Søborg Skole er utidssvarende og trænger til et facelift. Skolens hovedbygning er trods alt omkring 100 år gammel, flere af lokalerne har dårlig luftkvalitet og skolen fremstår i sin helhed labyrintisk. Desuden har der, siden 2010, været en kraftig vækst i Søborg Skoles elevtal.
Gladsaxe Kommune har sat 180 millioner kroner af til formålet, og nu er der ved at tegne sig et billede af, hvordan en opgraderet Søborg Skole kunne komme til at se ud efter renoveringen. Blandt andet er det planen at opgradere hovedbygningen (der er tildelt bevaringsværdien 4 af kommunen) og udskifte sidebygningen mod Frødings Allé med en ny og moderne bygning. Der vil samtidig blive opstillet midlertidige pavilloner til elever og personale.
Et opgaveudvalg, bestående af repræsentanter for Søborg Skole, kommunen, byrådspolitikere, og repræsentanter fra nærmiljøet, som spejderledere, butikslivet, naboer og Søborg Kirke er desuden kommet med ideer til, hvordan skolen kan spille en aktiv rolle i lokalområdet, og skolens bygninger kan bruges mere aktivt af lokalsamfundet, og har følt sig hørt.
Blandt andet anbefaler opgaveudvalget, at Søborg Skole åbnes op for borgere og foreninger gennem en åben plads ved Søborg Kirke og Søborg Skole, hen over Frødings Allé, der kan bruges til rekreative formål og et sammenhængende udemiljø i skolegården, eksempelvis ved at kommunen køber Frødings Allé 3. Begge forslag som kommunen umiddelbart ser velvilligt på.

Åben skole
Ifølge Lars Abel, der udover at være byrådsmedlem for De Konservative, også er opgaveudvalgets formand, har processen omkring opgaveudvalget været god og konstruktiv og har affødt mange idéer.
– Opgaveudvalgets opgave har været at prøve at få åbnet skolen overfor lokalsamfundet, og få lokalsamfundet mere ind i skolen. Vi sad der for at være kontakten til dem udefra, og det synes jeg er lykkes pænt, fortæller Lars Abel.
– Åbningen langs Frødings Allé er vigtig. Den vil kunne give et mere åbent landskab i forhold til kirken og fritidsaktiviteterne i området og bedre mulighed for aktivitet. Lige pludseligt får man luft, og et mere sammenhængende område åbner for en hel anden tilgang og samarbejde med klubben, kirken og spejderne, og foreningslivet i det hele taget, tilføjer han.
Den nyrenoverede Søborg Skole forventes at stå klar i 2025.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top