Super Bowl i Søborg
Mermaid-Bowl-08-41-19.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der blev gået til vaflerne i årets Mermaid Bowl - det danske svar på det amerikanske Super Bowl. Foto: Kaj Bonne
Overraskende københavnsk nederlag trods god stemning og sol til Mermaid Bowl på Gladsaxe Stadion

De to absolut dominerende hold i dansk American Football, Copenhagen Towers og Triangle Razorbacks, mødtes endnu engang i finalen om det danske mesterskab, kaldet Mermaid Bowl.
Kampen blev afviklet på et solbeskinnet Gladsaxe Stadion, og det blev det jyske hold, som kunne rejse hjem med en sejr på 20-14.
Selv om der kun var et enkelt touchdown til forskel på de to hold, var der aldrig rigtig tvivl om udfaldet. Gæsterne var aldrig bagud i en kamp, hvor især de første to quarters, altså første halvleg, bød på god ”football”. Razors, som hører hjemme i Kolding, Vejle og Fredericia, var foran med to touchdowns, 14-0, men de københavnske tårne kom flot tilbage og fik i første omgang reduceret til 8-14 ved pausen. I tredje og fjerde quarter fik hjemmeholdet udlignet til 14-14, men da tight-end’en Mark Meter greb en bold inde i end zone fra quarterback’en Reed Gottula, kunne værterne intet stille op, til trods for, at det ikke lykkedes at score det efterfølgende ekstra point.
Det fine efterårsvejr havde lokket adskillige tilrejsende Razor-fans fra Jylland, og da der samtidig var maksimal opbakning fra både Gladsaxe-borgere og andre Towers-fans, kunne man med rette kalde arrangementet en succes.
Blandt spillerne på Towers-mandskabet var adskillige lokale knægte, som havde taget både familie og venner med til begivenheden. Og man skal ikke undervurdere betydningen af at spille foran eget publikum og foran sine nærmeste.

Mere larm når man er på hjemmebane
– Der kommer altid ekstra mange venner og fans, når man spiller på hjemmebane, for vi spiller jo ikke så langt fra, hvor både vi og vennerne bor til daglig. Vi har også spillet Mermaid Bowl i Jylland, og der var vi virkelig på udebane! Det har en stor psykologisk effekt, at folk virkelig bakker os op, det er et enormt boost vi får ude på banen. Så er der mere larm, fortalte Kasper Eis Kristiansen og Sebastian Osbøl til Gladsaxe Bladet efter den tabte finale.
Det var 31. gang man spillede finale om det danske mesterskab i american football, og det var ottende gang den jyske fusionsklub Razorbacks løb med titlen. Efter planen er Gladsaxe Stadion også vært for finalen til næste år.

FAKTA
Touchdown: Hele idéen med spillet. Den ovale bold lægges i modstanderens end zone, hvilket giver 6 points.
End zone: Området i hver sin ende af banen, hvor det angribende hold skal lægge bolden for at score 6 point.
Quarter: En kamps tidsintervaller. I Danmark spiller man 4×12 minutter, mens man i den amerikanske NFL-liga spiller 4 x15 minutter
Quarterback: Den centrale spiller på holdet, som får bolden, når spillet sættes i gang. Han kan vælge at kaste bolden, aflevere den til en løbende medspiller, eller selv løbe den frem ad banen.
Tight end: Er en spiller på det angribende hold. Tight enden fungerer som en slags ”altmuligmand” for angrebet, og hans arbejdsopgaver kan være både at blokere, gribe kast fra quarterbacken samt i enkelt tilfælde løbe med bolden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top