annonce
Sjællands bedste øl
L-09-47-19-2.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der blev gået både videnskabeligt og lidenskabeligt til værks, da Sjællands bedste øl skulle kåres på Telefonfabrikken lørdag eftermiddag. Foto: Kaj Bonne
Der blev gået videnskabeligt og lidenskabeligt til værks, da Telefonfabrikken i Gladsaxe lørdag eftermiddag lagde lokaler til de sjællandske mesterskaber i håndbryg

Publikum havde mulighed for at stemme på deres favoritter, mens de uddannede og meget omhygglige (læs: nørdede) dommere ligeledes skulle bedømme de mange forskellige øl. I alt var der 33 forskellige øl fordelt på 14 stande til de tørstige ganer.

Som navnet ”Sjællandsmesterskaber i Håndbryg” antyder, var der tale om glade amatører, som har kastet sig over ølbrygning som hobby og uden kommercielt salg for øje. Som regel betyder det, at man producerer cirka 25 liter øl til eget forbrug.

– Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan komme i en øl. I dag har vi så forskellige ingredienser som blåbær og vafler repræsenteret. Jeg har hørt om, at man kom kiks i, men vafler er noget nyt. Lakrids bruges også hyppigt som ingrediens. Bare der er sukkerstoffer i, så det er gærbart, ellers duer det ikke, forklarer gruppestyreformand Lars B. Jespersen fra Danske Ølentusiaster.

Der blev smagt, vurderet og voteret blandt de uddannede dommere, som herefter kunne kåre vinderne i de forskellige kategorier, som var inddelt efter alkoholprocenten.

Dommernes præmier:
0 – 6%
Bryggeriet Kapseln
Øllens navn: Raspberry Milk Stout, 5,4%
Bryggerne: Attila Deak og Jan Motlau
Vinder af konkurrencens hovedpræmie: Et bryg på 7 – 800 liter af vinderøllen hos Kongebryg i Næstved.

6,1% og over
Gl. Lundby Bryggeri
Øllens navn: Lakrids Stout, 8,0%
Brygger: Bent Nørgaard

Vindere i publikumsafstemningen:

0 – 6%
Bryggeriet 02 Brew
Øllens navn: NEIPA Juice
Bryggere: Niels Oehlenschlæger og Jan Overgaard

6,1% og over
Bryggeret 02 Brew
Øllens navn: Dark Matter
Bryggerie: Niels Oehlenschlæger og Jan Overgaard
Bryggere: Niels Oehlenschlæger og Jan Overgaard

Kilde: Lars B. Jespersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top